Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Advertisements

The Mask (1994)

(Last Updated On: January 9, 2016)

Titel: The Mask

År: 1994

Genre: Action, Komedi, Fantasy

Längd: 101 min

Regissör: Chuck Russell

Skådespelare: Jim Carrey, Cameron Diaz , Peter Riegert


The Mask (1994) on IMDb 6.7 /10

Stanley Ipkiss(Jim Carrey)  lever ett tråkigt liv, minsann. Hans chef skriker konstant på honom och hans hund är hans bästa vän. Det där tråkiga livet förändras när han hittar en magisk mask. Givetvis blir han nyfiken på den där masken, han testar den. Denna ger honom superegenskaper som får honom att bekämpa skurkar, översittare och vinner drömtjejens hjärta.

STARKT, ROLIGT OCH UNDERBAR

Om inte Jim Carreys karriär gick uppåt efter den här filmatiseringen, vet inte jag.  Jag hoppas det och tror det. Chuck Russell har minsann lyckats med det visuella och den tekniska biten på den här filmen.  Jim Carrey gestaltar den tråkiga anställda till en nivå som faktiskt är en av de bättre. Cameron Diaz är faktiskt bra i den här filmen, vilket hon inte alls brukar vara. Peter Riegert gör faktiskt också en bra gestaltning som håller filmens medelkvalité.

READ ALSO:  All NEW Posters Released For American Horror Story: 1984

En av skurkarna (Peter Greene) som syns i den här filmen dyker faktiskt upp i Quentin Tarantino´s populära Pulp Fiction. Och den banangula kostymen Masken är baserad på den hans mor faktiskt gjorde för hans första stand-up framträdanden.

The Mask är definitivt en Superhjälte som inte når upp i samma grader som min favorit Batman men det här är underhållning som varar för stunden. Jag såg den här relativt mycket när jag var liten. Den var bra, nytänkande och rolig då. Men nu, tio år senare, har man en annan vinkling på filmens historia. Filmen har egentligen bara en utgång och känner sig vid efter halva filmen. Carrey´s alltför impulsiva agerande känns dämpande i den här filmen. Den är underhållande, rolig och bra regisserat där man växlar ofta mellan den protagonisten och antagonisten.

READ ALSO:  A Silver Surfer Movie Is In Development

Betyg 3 av 5

Profile

Marcus Ström
Marcus Ström
Marcus Ström | Journalist/writer and Chief Editor.


Mackansfilm@gmail.com
Advertisements
WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com