Black Swan (2010)

postr_l

Titel: Black Swan

År: 2010

Genre: Drama, Thriller, Mysterium

Längd: 108 min

Regissör: Darren Aronofsky

Skådespelare: Mila Kunis, Natalie Portman, Vincent Cassel

Black Swan (2010) on IMDb8.1/10

Nina Sayers,(Natalie Portman) en ung ballerina som har bestämt sig för att bli den nya balettstjärnan. En balettensemble i New York sätter upp sin egen version av Svansjön, och Nina aspirerar att få dubbelrollen som Odette/Odile. Odette är den oskuldsfulla vita svanen medan Odile är den förföriska svarta svanen. Ninas personlighet passar bäst för rollen som Odette, medan konkurrenten Lily (Mila Kunis) gör sig bäst som Odile. När de båda tävlar om dubbelrollen, upptäcker Nina en mörk sida inom sig själv.

READ ALSO:  What’s On Amazon Prime Video In December 2022

EN TÄT OCH INTENSIV THRILLER

Portman är tvungen att ta ut svängarna i rollen och det lyckas hon väldigt bra med, även om filmen visar tydliga aspekter på en psykologisk tät thriller med intensiva intriger. Hon var definitivt värd Oscar eftersom den här filmen känns trovärdig och genuin även i sådana här sammanhang. Natalies Portmans karaktär pressas konstant från ballerinakollegorna och sin mor som ständigt sätter en stark press på henne vilket tär på hennes psykiska tillstånd.

Darren Aronofsky lyckas skapa en härlig dyster stämning när det gäller musiken och relationerna mellan aktörerna. Det känns som om han har valt de rätta personerna för att gestalta dessa karaktärerna vilket får den här filmen att lyftas upp ännu mer.

READ ALSO:  The Cuphead Show! (2022-): Season 3

Mila Kunis, som spelar den onde personen i handlingen gör att man själv vill titta över nacken och se om hon står där och stirrar, får mig att fördjupa i händelseförloppen. Även det finns defekta punkter i den här historien är den ändå värd sina 108 minuter. Se den här filmen själv och du kommer förstå dess syfte.

betyg 4 av 5

Don`t copy text!
%d bloggers like this: