Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Advertisements

Latest news

Trailers

Column

Sagan om Ringen: Härskarringen (2001)

(Last Updated On: January 9, 2016)

Titel: The Lord of the Rings: The fellewship of the Ring

År: 2001

Genre: Äventyr, Fantasy

Längd: 178 min

Regissör: Peter Jackson

Skådespelare: Elijah Wood, Ian McKellen, Sean Bean, Sean Astin, Viggo Mortensen

Sagan om ringen: Härskarringen (2001) on IMDb 8.8/10Det börjar väldigt harmoniskt och lugnt efter den nio minuters långa prologen om hur Ringen skapades. Gandalf kommer till det fridfulla landet med gröna skogar och djupa dalar där skratt och leende är en vardag för invånarna. Med sig har Gandalf, fyrverkerier, för det är en födelsedagsfest. Det är faktiskt Bilbo Bagger(Bilbo Baggins) som fyller över tresiffrigt. Men han har planerat någonting. Han planerar att försvinna och lämna alla gäster, för den han som har Ringen. Men allting ändras när den hamnar i Frodos händer och han får ett uppdrag. Han måste förstöra den i lavan i domdagsberget i Mordor och resan dit är lång.

READ ALSO:  FORD v FERRARI (2019) - Official Trailer #2

I DET FRIDFULLA FYLKE ÄR DET INGEN SOM GÅR SÄKER LÄNGRE

På vägen dit möter han vänner och fiender. Hans närmsta vänner är hobbitarna Sam, Merry och Pippin. De kommer till ett värdshuset Stegrande Ponnyn i byn Bri och möter Aragorn (Viggo Mortensen) eller Vidstige som han kallar sig. Han leder de unga hobbitarna till Vattnadal, alvernas boning.

Där skapar en mäktig alv(Hugo Weaving) ett brödraskap som är sluten till varandra tills Ringen har förstörts. Men allting förändras när de går in i gruvorna i Moria.Förvänta er inte ett hastigt avslut av den här första delen av trilogin från början av milleniumet.

Det är nämligen först i tredje filmen och det blir ett avslut som är värd att se. Den här filmen är lång och på vissa delar kan det kännas tråkig men när det verkligen händer något sparar inte Peter Jackson på krutet. Dock så är det väldigt många faktorer av första boken som inte är med, vilket är synd. Men misströsta inte. Det här är inte den svagaste filmen i trilogin.

READ ALSO:  Doctor Sleep (2019) - Official Final Trailer

Skådisarna är väldigt duktiga men det är musiken som är den som griper tag i en. Man får ingen fördjupad blick i handlingen men man åker med ändå. Vissa specialeffekter känns hastiga och tafatta, kanske för att tekniken är tio år gammal, eller är det för att prylarna nu är mer avancerad än tidigare och man uppfattar filmen samt specialeffekterna är annorlunda?

betyg 4 av 5

 

Profile

Marcus Ström
Marcus Ström
Marcus Ström | Journalist/writer and Chief Editor.


Mackansfilm@gmail.com
Advertisements
WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com