Titel: The Lord of the Rings: The fellewship of the Ring

År: 2001

Genre: Äventyr, Fantasy

Längd: 178 min

Regissör: Peter Jackson

Skådespelare: Elijah Wood, Ian McKellen, Sean Bean, Sean Astin, Viggo Mortensen

Sagan om ringen: Härskarringen (2001) on IMDb 8.8/10Det börjar väldigt harmoniskt och lugnt efter den nio minuters långa prologen om hur Ringen skapades. Gandalf kommer till det fridfulla landet med gröna skogar och djupa dalar där skratt och leende är en vardag för invånarna. Med sig har Gandalf, fyrverkerier, för det är en födelsedagsfest. Det är faktiskt Bilbo Bagger(Bilbo Baggins) som fyller över tresiffrigt. Men han har planerat någonting. Han planerar att försvinna och lämna alla gäster, för den han som har Ringen. Men allting ändras när den hamnar i Frodos händer och han får ett uppdrag. Han måste förstöra den i lavan i domdagsberget i Mordor och resan dit är lång.

READ ALSO:  Renfield (2023) - Official Featurette

I DET FRIDFULLA FYLKE ÄR DET INGEN SOM GÅR SÄKER LÄNGRE

På vägen dit möter han vänner och fiender. Hans närmsta vänner är hobbitarna Sam, Merry och Pippin. De kommer till ett värdshuset Stegrande Ponnyn i byn Bri och möter Aragorn (Viggo Mortensen) eller Vidstige som han kallar sig. Han leder de unga hobbitarna till Vattnadal, alvernas boning.

Där skapar en mäktig alv(Hugo Weaving) ett brödraskap som är sluten till varandra tills Ringen har förstörts. Men allting förändras när de går in i gruvorna i Moria.Förvänta er inte ett hastigt avslut av den här första delen av trilogin från början av milleniumet.

Det är nämligen först i tredje filmen och det blir ett avslut som är värd att se. Den här filmen är lång och på vissa delar kan det kännas tråkig men när det verkligen händer något sparar inte Peter Jackson på krutet. Dock så är det väldigt många faktorer av första boken som inte är med, vilket är synd. Men misströsta inte. Det här är inte den svagaste filmen i trilogin.

READ ALSO:  Ted Lasso (2020-): Season 3 - Official Featurette

Skådisarna är väldigt duktiga men det är musiken som är den som griper tag i en. Man får ingen fördjupad blick i handlingen men man åker med ändå. Vissa specialeffekter känns hastiga och tafatta, kanske för att tekniken är tio år gammal, eller är det för att prylarna nu är mer avancerad än tidigare och man uppfattar filmen samt specialeffekterna är annorlunda?

betyg 4 av 5

 

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support.
READ ALSO:  Chimp Empire (2023) - Official Trailer
Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
%d bloggers like this: