Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Advertisements

Shutter Island (2010)

(Last Updated On: January 9, 2016)

Poster Shutter Island (2009)

Titel: Shutter Island

År: 2010

Genre: Mysterium, Drama, Thriller

Längd: 138 min

Regissör: Martin Scorsese

Skådespelare: Leonardo DiCaprio, Emily Mortimer, Mark Ruffalo


Shutter Island (2010) on IMDb8.0/10

Det handlar om en kvinna som har begått ett mord och rymt från mentalsjukhuset som finns på Shutter Island. Man får reda på att rymlingen finns på ön och det är Teddy Daniels uppdrag att ta sig dit och hitta henne, vilket visas vara svårare än beräknat. Så småningom visas sig det att sjukhuset har dolt mycket mörka hemligheter.

EN AV DE FÅ FILMER SOM FÖLJER SIN FÖRLAGA

Jag har läst boken, före jag såg filmen. Man kan ju diskutera för och nackdelar om den punkten. Jag sträckläste boken på två dygn, som är skriven av Dennis Lehane. Det är en av de vassaste thriller böcker som jag har läst. Och vad jag kommer ihåg när jag såg filmen, senast och om man jämför det med filmen har de lyckats följa handlingen väldigt bra. Skådisarna, musiken och hela komplotten är fulländat och passar bra ihop med bokens karaktärer.

READ ALSO:  A Female-lead MCU Movie On The Way?

Mark Ruffalo(Chuck) och Leonardo DiCaprio(Teddy) gör sina roller som officer väldigt bra. Regissören gör sitt jobb men dock är det handlingen som gör att betyget kan svikta.

För att knyta Teddys bakgrund tillsammans med nutiden och för att få en överblick av hans förflutna, är det väldigt många tillbakablickar om sin familj med fru och barnen.

Strax efter halva filmen började det bli lite tjatigt, man förstår att han letar på ön men ibland känns det som om han virrar omkring på stället. Flera säger att han är lurad, han ska fly och det är någonting som Dr.Crawley (Ben Kingsley) döljer under ytan.

READ ALSO:  Nova Soon To Debut In MCU

Det här en film som har vissa delmål som tvingar handlingen framåt. Jag har inte alltid funnit ro till sådana filmer men det här är väl ett undantag på den punkten. Men slutligen har man kommit till avslutningen och det är inte det man väntar sig.

Vill man ha en fördjupad relation med karaktärerna ska man läsa boken!

Betyg 5 av 5

Profile

Marcus J. Ström
Marcus J. Ström
Marcus Ström | Journalist/writer and Chief Editor.


Mackansfilm@gmail.com
Advertisements
WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error

Enjoy this NEWS website? Please spread the word :)

Follow US on Instagram
RSS feed
mackansfilm@gmail.com
Follow US on Facebook
Follow US on Facebook
Subscribe on Mackans Film
Subscribe on Mackans Film