Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Advertisements

Latest news

Trailers

Column

Spider-Man (2002)

(Last Updated On: January 9, 2016)

MV5BMzk3MTE5MDU5NV5BMl5BanBnXkFtZTYwMjY3NTY3._V1._SY317_CR0,0,214,317_

Titel: Spider-Man

År: 2002

Genre: Action, Drama, Fantasy

Längd: 121

Regissör: Sam Raimi

Skådespelare: Tobey Maguire, Kirsten Dunst, Willem Dafoe

Spider-Man (2002) on IMDb7.2/10

//

Det börjar med att en mobbad blyg student, Peter Parker, från High School blir biten av ett radioaktiv spindel av en ny okänd art. Saker och ting ändras då spindeln ger honom speciella krafter och han måste rädda både familj och vänner från faror i närheten som dyker upp.

EN VÄNLIG START

I den här filmen är det Green Goblin som slåss mot superhjälten. Bakom skurken är det (Willem Dafoe) som agerar bakom en plasthjälm och en funktionär dräkt. Det är hämnd han vill ha och det är det han kommer att få. Skurken vill få sina medarbetare dödad efter att de har avsatt honom från styrelsen.

READ ALSO:  Once Upon A Time… in Hollywood (2019)

Effekterna i den här filmen funkar men den inte längre. Det blir många scener på tidningen Daily Bugle, och hur han försöker att behärska sina nya färdigheter. Och det syns snabbt i början vad hans yrke kommer att bli och det speglas även på de efterkommande filmerna.

I remaken The Amazing Spider-Man är mycket om Peters bakgrund och hur hans föräldrar dog och hur komplicerad hans liv är. Den som var gjord för tio år sedan, är däremot mer sofistikerad och mer närkommen än sin efterföljare. Det blir inte bråttom med handlingen utan mycket är att kunna lära känna huvudkaraktärerna. Spider- Man är den serietidning som Stan Lee skapade och han dyker också upp i båda filmerna ett par gånger.

READ ALSO:  Millie Bobby Brown Produces Her Own Upcoming Drama Film

Skådisarna gör ett väldigt bra jobb. Jag tycker det här en av de bättre i den här genren, i alla fall då den var ny på marknaden. Man kan se den flera gånger och man vill gärna veta hur fortsättningen kommer att bli. Den här filmen kommer att stå sig länge, även om det kommer en ny trilogi.

Betyg 3 av 5

Profile

Marcus Ström
Marcus Ström
Marcus Ström | Journalist/writer and Chief Editor.


Mackansfilm@gmail.com
Advertisements
WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com