If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 

FIN05_WUD_1Sht_Stadium_P02 (1)

Titel: The Hunger Games

År: 2012

Genre: Äventyr, Drama, Action

Längd: 142 min

Regissör: Gary Ross

Skådespelare: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth

The Hunger Games (2012) on IMDb 7.2/10

Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) är sexton år och bor i distrikt 12. Hon älskar sin lillasyster Prim över allt annat, och försöker skydda henne från allt hemskt i distrikt 12, men mot Hungerspelen har hon inget skydd. Det namn som dras i lottningen i distrikt 12 är Primrose Everdeen, och Katniss ser ingen annan utväg än att själv ta Prims plats.

READ ALSO:  Killers of the Flower Moon (2023) - Official Featurette #1

ÄNNU EN UNGDOMSAGA

Då skickas Katniss till huvudstaden för att tränas, stylas och intervjuas inför hennes kommande död i Hungerspelen. Det här är ingen bra film. Det är okej med specialeffekterna, skådisarna kämpar och det är en sådan hysteri bakom produktionen så man blir illamående.

Det blir för mycket. Ska det kretsa så mycket om en enda film, på knappt två och tjugo i speltid, så det blir tjatigt? Det finns ingen moralisk möjlighet till den verklighet den här filmen speglar.

Jag har läst boken, vilket känns bättre än det här. Även om det är någonting farligt i slutet på vartenda kapitel så känns den mer originellt. Budskapet som den här filmen speglar är någonting allvarligt, men tas dock inte på allvar.Man kan ju också ifrågasätta varför regissören väljer att visa de döda kroppar när filmen är tillåten från elva, hade det inte varit med hade säkert fans blivit besviken.

READ ALSO:  It’s A Deal! The WGA Strike Is Over

Historien är simpel och det är bara en vinnare ut ur arenan. Vilket gör det väldigt simpel för den som åskådar att veta hur det slutar, när det finns två uppföljare. Dock är Jennifer Lawrence en duktig skådespelerska som försöker göra sitt bästa i den här filmen.Den fångar ens blick och det är romantik, blandad med sarkastisk humor och drama. Den känns på ett visuell nivå en bra film man kan somna till. Dessutom håller den mycket högre kvalité än Twilight filmerna.

20130612-181253.jpg

Don`t copy text!
%d bloggers like this: