20121220-012912.jpg

Titel: 2012

År: 2009

Genre:  Äventyr, Action , Science-Fiction

Längd: 158 min

Regissör:   Roland Emmerich

Skådespelare:  John Cusack, Thandie Newton, Chiwetel Ejiofor

imdb_46x22 5.8/10

En forskare upptäcker att Solen börjar uppföra sig märkligt när frekvensen och storleken av dess solfacklor växer och effekten börjar visa sig på Jorden. Han förutspår att detta kommer att få katastrofala effekter som når sin höjdpunkt i år 2012. En handlingsplan sätts igång för att rädda den mänskliga rasen samt så många andra växt och djur arter som möjligt. Men en moraliskt vågspel väger in då vilka är det som ska få lov att bli räddade på domedagen? De med pengar eller de med kunskap?

READ ALSO:  Succession (2018-2023): Season 4 - Featurette: Last Day of Filming

ONÖDIG TILL SIN HELHET

Roland Emmerich, regissören bakom Independence Day (1996) och Day After Tomorrow (2004) gör udda val när det kommer till producera sevärda filmer. Men istället blir det otaliga filmer där katastrofer är temat och där effekterna blir överflödiga. Vid sådana tillfällen är det synd att sådana här filmer produceras.

Den 21 december 2012, det var det datumet Maya indianerna förutspådde att världen skulle falla sönder och jordens undergång hade kommit.  Men än verkar det inte vara så. Det blir värre allt eftersom och filmen spårar sakta men säkert ut tillsammans med handlingen.

Erkända skådisar som Chiwetel Ejifor, Dany Glover, John Cusack och Woody Harrelson tillför ingenting  i denna överflödiga film. Den liknar mest en dåligt animerad dataspel. Du vet hur det kommer att sluta och det finns tillräckligt med actionsekvenser för att det ska bli effektfull på ett negativt sätt. Det finns ingen emotionell koppling till karaktärerna och det blir för många sista-minuten scener och dåliga repliker för att det ska kunna vara underhållande.

READ ALSO:  Jack Ryan (2018-2023): Season 4 - Official Trailer

Allt eftersom filmen fortskrider blir det mer en parodi på själva filmen än vad den handlar om. Day After Tomorrow var också film i samma genre även om den kom 2004 men den var mer väl gjord och tilltalade publiken på ett bättre sätt.

Nä, denna film funkar inte… Roland Emmerich har misslyckats igen.

Betyg 2 av 5

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
Don`t copy text!
%d bloggers like this: