Kill Bill Vol: 1 (2003)

MV5BMTU1NDg1Mzg4M15BMl5BanBnXkFtZTYwMDExOTc3._V1._SY317_

Titel: Kill Bill: Vol 1

År:2003

Genre: Action, Thriller

Längd: 111 min

Regissör: Quentin Tarantino

Skådespelare:Uma Thurman, David Carradine, Daryl Hannah


Kill Bill - Vol. 1 (2003) on IMDb 8.2/10

Filmen börjar under en bröllopsrepning i en kyrka och slutar i ett blodbad. Bruden, Beatrix (Uma Thurman), har rymt undan sin tidigare betydligt äldre pojkvän Bill (David Carradine) och gömt sig i en småstad där hon försökte starta ett nytt liv. Tidigare jobbade Beatrix, även kallas Kiddo, som Bills personliga yrkesmördare. Hon reste världen över för att slutföra Bills olika uppdrag, alltså hans fiender. En dag får Kiddo reda på att hon väntar Bills barn och flyr för att barnet ska få en normal framtid.

READ ALSO:  Succession (2018-): Season 4 - Official Teaser Trailer #2

MED FOKUS PÅ BRUTALITETEN

Flera månader senare hittar Bill henne i kyrkan, med en ny man och håller på med en övning inför ett bröllop. Han blir rasande och tillkallar några av hans andra mördare, med hjälp av dem slutar bröllopsrepningen i ett blodbad. Bill sköt Beatrix i huvudet, hon dog inte utan vaknar upp fyra år senare på sjukhus. Hon blir ursinnig och beslutar sig för att döda varenda en som förstörde hennes liv.

Detta är en väldigt säregen film, då den innehåller mycket blod, sarkastisk komedi och hämnd. För det kommer avhuggna kroppsdelar nästan konstant och i en scen är det animerad om den japanska flickan i manga.

READ ALSO:  The Mandalorian (2019-): Season 3 - Official Featurette: Phenomenon

Quentin Tarantino vet hur man bygger upp en film från förtexterna till avslutningen. Hur man får en att stanna kvar, trots allt våld. Även om Uma Thurman gör en väldigt bra insats i Tarantino’s fjärde film, är det ändå Daryl Hannah som sticker ut med ögonlappen. Elle Driver är den skumma, sarkastiska antoganisten medan The Bride försöker kämpa mot rättvisa och få sin efterlängtade hämnd.

Man glömmer inte den här filmen i första taget. Det är inte som vanliga filmer där första filmen är oftast introduktion, här är det som en novell. Du kastas nästan in i handlingen och den är faktiskt överskådlig även om jag efter lång tid kommer ihåg vissa sekvenser. Dessa vill jag glömma bort och slippa och det kommer ett undantag när man väl bänkar sig framför andra delen.

READ ALSO:  The Last of Us (2023) - Featurette: Episode 2

Quentin hade alldeles för mycket material, fyra timmar, och valde då att dela upp filmen i två för att få med allting han ville.

betyg 4 av 5

Don`t copy text!
%d bloggers like this: