Sagan om de två tornen (2002)

Titel: The Lord of The Rings: The Two Tower

År:2002

Genre: Action, Thriller

Längd: 179 min

Regissör: Peter Jackson

Skådespelare:Elijah Wood, Ian McKellen, Viggo Mortensen, Sean Astin, Orlando Bloom

 

Sagan om de två tornen (2002) on IMDb8.7/10

Filmen börjar precis där första filmen slutade. Frodo och Sam tvingar krymplingen Gollum att visa dem vägen till Mordor. Aragorn, Gimli och Legolas jagar Uruk-hai som tog Merry och Pippin till fånga. Samtidigt får vi också följa konungen av Rohan, Théoden. Sedan skapar Saruman en armé av uruker i sitt torn Orthanc i ett enda syfte – att förinta mänskligheten.

EN VIKTIG MELLANAKT

Merry och Pippin träffar enten Lavskägge, och de lurar honom och andra enter att hjälpa till i kriget mot Saruman genom att få honom att ta dem till Fangorns bryn vid Isengård. Nu har de bara ett torn kvar – Barad-dûr i Mordor, där Sauron dväljs. I filmen kommer de inte lika långt som i boken.

READ ALSO:  The Last of Us (2023-) - Preview: Episode 3

Filmen matar på ganska långsamt tempo och skiftar mellan de olika karaktärerna. Merry och Pippin är i skogen och träffar pratande träd, som är inte så välgjorda animerade.

Aragorn, Gimli och Legolas förbereder ett stort slag vid Helms klyfta som styrs av Saruman, vilket är bara inledningen till den storslagna avslutningen i tredje och sista filmen. Frodo, Sam träffar på den besynnerlige Gollum som springer runt och väsar på, som är en animerad figur som styrs med röst och rörelse av Andy Serkis. Vid slutet av filmen har de äntligen kommit iväg från Faramir och går sakta mot Mordor, där ringen skall förstöras.

READ ALSO:  Ted Lasso (2020-): Season 2

Jag förstår inte dem som anser att det här är den sämsta i trilogin. Det är inte den starkaste men eventuellt den svagaste i trilogin, även om den håller faktiskt samma kvalité som alla andra fimerna. Den är viktig del för hela serien. Många karaktärer introduceras nu och vissa delar känns helt o relevanta till handlingen.

Jag har tappat räkningen om hur många gånger jag har sett den här. Även om jag har sett den flera gånger, finns det alltid någonting nytt man inte har märkt av sedan tidigare.

Efter den här om titten valde jag att se den via Blu-Ray utgåvan och den förlängda versionen där varje film är upp mot 40 minuter lång. Dessa extra scener till för inte så mycket. Det blir ingen större förändring i handlingen utan det blir bara mer tydligare av vad varje karaktär gör och säger.

READ ALSO:  The Banshees of Inisherin (2022)

Det avslutas med ett sikte mot Mordor och då är det väl bara att göra sig förberedd för den sista delen som kommer att bli ett stor slaget äventyr utan dess like. Den här gången kommer jag att välja den del som är extra lång. Sista filmen i den förlängda versionen blev fyra timmar lång.

betyg 4 av 5

Don`t copy text!
%d bloggers like this: