Spider-man 2 (2004)

MV5BMjE1ODcyODYxMl5BMl5BanBnXkFtZTcwNjA1NDE3MQ@@._V1._SY317_CR2,0,214,317_

Titel: Spider-Man 2

År: 2004

Genre: Action| Drama | Fantasy |

Längd: 121

Regissör: Sam Raimi

Skådespelare: Tobey Maguire, Kirsten Dunst, Willem Dafoe

Spider-Man 2 (2004) on IMDb 7,4/10

Det har gått två år nu sedan farbror Ben dog. Peter Parker’s liv håller på att falla sönder och han kämpar att förhindra brott i den speciella staden New York. Hans stora kärlek Mary Jane Watson håller på att svika honom och deras relation blir mer splittrad. Emellanåt funkar inte krafterna vilket blir ett stort problem när en vetenskapsman misslyckas med ett experiment. Han blir då huvudskurken Doc Ock aka Doctor Octopus och är tvungen att kämpa mot superhjälten.

SPLITTRAD MELLAN TVÅ DELAR

READ ALSO:  The Banshees of Inisherin (2022)

Harry Osbourne går runt i filmen med sitt långa uppsatta krulliga hår och är deppig över hans fars död för 24 månader sedan. Han beskyller det på Spider-Man. Peter försöker hålla dem tätt tillsammans men det funkar inte alls. Harry litar inte på Parker, för han dödade hans far och stal Mary Jane Watson.

Skurken Doc Ock kommer fram som en oskyldig vetenskapsman och i bakgrunden är det Harry som ligger bakom det. Han vill tjäna pengar på doktorn intelligens. Men någonting händer när han försöker visa hur duktig han är. Han har nämligen opererat in fyra mekaniska armar längs ryggraden och plötsligt är de dem som har övertaget över honom.

READ ALSO:  The Boogeyman (2023) - Official Trailer #1

Spider-Man försöker kämpa med hyran, bästa vännen och flickvännen och jobbet på Daily Bugle. Det blir dock inte bättre när skurken dyker upp och kidnappar Parkers anhöriga framför ögonen på honom.

Det är funktionella, visuella effekter men handlingen är sträv och även om det matar på konstant känns det som om hela filmen står och stampar på samma ställe. Vissa delar känns också som om de kunde ha klippt bort eller ändrat. Även om det här är mellanakten i trilogin om mannen bland höghusen i New York så känns den ändå bäst även om det är många upprepningar, eftersom man har nu lärt känna huvudpersonen och vet vad han går för.

READ ALSO:  The Last of Us (2023) - Featurette: Episode 2

betyg 4 av 5

Don`t copy text!
%d bloggers like this: