If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 

MV5BMTk4ODQzNDY3Ml5BMl5BanBnXkFtZTcwODA0NTM4Nw@@._V1._SY317_

Titel: The Dark Knight Rises

År: 2012

Genre: Thriller, Action, Kriminalare

Längd: 165 min

Regissör: Christopher Nolan

Skådespelare: Christian Bale, Tom Hardy, Anne Hathaway

The Dark Knight Rises (2012) on IMDb 8.7/10

Vi återvänder till den oroliga staden Gotham City med korrupta poliser och brottslingar som blir värre, nu en tredje gång. Liam Neeson, Heath Ledger har gestaltat skurkarna i varsin film. Men nu är det annorlunda, åtta år senare. Folk sörjer över Harvey Dents död, en politiker(Aaron Eckhart) som gjorde ett tappert försök att rätta upp staden och städa bort kriminaliteten.

READ ALSO:  Life on Our Planet (2023-) - Official Trailer

INTE LIKA STARKT SOM FÖRHOPPPNINGEN

Den här delen, den tredje och sista delen i trilogin utspelas efter åtta år. Bruce Wayne (Christian Bale) har blivit lite av en eremit när han inte är accepterad av folket och hans ideal är sänkt. Bane (Tom Hardy) och Catwoman (Anne Hathaway) introduceras som nya karaktärer. Skurken Bane’s plan är förstöra Gotham och förstöra det Batman och James Gordon (Gary Oldman) har byggt upp.Bane tar in terror in i staden och spränger och hotar vilket innebär att Batman måste nu återvända och hjälpa invånarna att rädda staden.

Jag blir besviken på regissörens upplägg i filmen. Bane´s identitet känns falsk efter ett tag. I början får man förhoppningar om en stark avslutning men handlingen dyker på slutminuterna. Bane känns inte så brutal som han borde göra, motiven bakom brotten känns  ogrundade och borde generellt sett ha en tanke bakom. Bane’s har egentligen ingen logik bakom brotten, hans dialekt byts väldigt ofta under filmens gång.

READ ALSO:  The Pacific (2010)

Michael Caine, Gary Oldman och Morgan Freeman gör sitt jobb, sina enkla simpla roller som finns i bakgrunden men ändå håller en viss stabilitet. Catwoman, i en ny dräkt och samma attityd som inte är förändrad, Anne Hathaway känns på sina ställen genomskinlig och har inte så stor plats i rollistan. Miranda (Miranda Cotilliard) blir också en stor del och känns tråkig och ointressant vilket tynger när slutskedet kommer.

Det händer inte så oväntade saker i filmen. Inga tvära vändningar utan man vet vart det slutar vilket är en negativ punkt i den här avslutningen. Men förväntningarna på topp vet man också att det finns saker som alltid finns kvar från föregående filmer.Efter fyra års väntan har man rätt så stora förväntningar men det finns guldkorn i sanden även här. Det är nya prylar, ny handling som känns fantastisk intensiv den första delen. Man njuter av upplevelsen av det casten bjuder på. Det här är bara en film som är växlar mellan två lägen och man kommer aldrig riktigt in i filmen som man borde. Någonting håller tillbaka för att fördjupa sig med karaktärerna. Dessutom kommer en ny roll – en rookie polis med namnet Blake / Robin (Joseph Gordon- Levitt).

READ ALSO:  Michael Gambon Passed Away, Age 82

4

Don`t copy text!
%d bloggers like this: