Argo (2012)

argo

Titel: Argo

År: 2012

Genre: Biografi, Thriller,Drama

Längd: 120 min

Regissör: Ben Affleck

Skådespelare: Ben Affleck, Bryan Cranston, John Goodman

Titanic (1997) on IMDb8.0/10

Med ett filmteam som täckmantel försöker CIA-agenten Tony Mendez rädda en grupp människor i revolutionära Iran, där de hålls fången. Det är 1980-talet och filmen är baserat på verklig händelse.

INNOVATIVT OCH DRAMATISKT

Det är Ben Affleck som regisserar, som producerar och agerar i den här filmen. De utspelar sig på 1980-talet och är verklighetsbaserat. Den vann tre Oscars, för bland annat bästa film, bästa manus till förlaga och Oscars för redigering.

Plötsligt kastas man in i ett hav av förargade människor, där de demonstrerar och utgör sin ilska mot en kontorsbyggnad. Det är Iran och sex personer blir tillfånga. Samtidigt får CIA-teamet reda på händelsen och Tony Mendez( Ben Affleck) pratar ihop med en man och åker till Hollywood, Los Angeles för att göra får hjälp med att göra en falsk filmatisering. Med John Chambers (John Goodman) och Lester Siegel (Alan Arkin) på sin sida lyckas dem ta fram ett manuskript döpt till Argo, som är även filmtiteln. Med ett godkännande från CIA och en stor marknadsföring i Hollywood, var det dags att åka till Iran och få hem fångarna.

READ ALSO:  Barbarians (2020-): Season 2 - Official Trailer

Initiörerna, miljöerna och kläder, brukar oftast vara det viktigast när man tar sig an ett sådant här projekt. Jag anser att det är bland annat det viktigast när man gör filmer från äldre tider.  Det är det man söker till och det är det som gör att karaktärerna smälter in i den rätta miljön. Det har dem faktiskt lyckats göra även om den utspelar sig för över trettio år sedan.

Jag har aldrig sett någon Affleck film tidigare. Men det här var första gången och han känns helt okej i sitt agerande. Han är inte en stor favorit.  Men i den här funkar det. Det blir inte för mycket, sådana här brukar faktiskt ha för mycket prat och för mycket historia.

READ ALSO:  Black Panther: Wakanda Forever (2022) - Official Trailer

John Goodman från Monsters Inc, är med. Och några erkända andra skådespelare. Och det som är mest av avvikande från de flesta filmer är att de som är från det utspelar sig i större delar av Hollywood.

Det är en bra, spännande film som lever upp till mina förväntningar i alla fall. Det finns vissa otäcka sekvenser som kommer med. Det är en minnesvärd film att se, med tanke på att historien inte kom till offentligheten förrän på sent nittiotalet av president Clinton. Vill ni ha spänning, historia med hyfsade skådespelare så är det här något för dig.

3BFA146A-B615-45BC-92ED-869F98986EA2.png

Don`t copy text!
%d bloggers like this: