Brokeback Mountain (2005)

MV5BMTY5NTAzNTc1NF5BMl5BanBnXkFtZTYwNDY4MDc3._V1_SX214_

Titel: Brokeback Mountain

År: 2005

Genre: Drama |Romance|

Längd: 134 min

Regissör: Ang Lee

Skådespelare: Heath Ledger, Jake Gyllenhaal, Michelle Williams


Brokeback Mountain (2005) on IMDb 7.7/10En tidig morgon möts två unga män, Ennis Del Mar och Jack Twist, utanför den lokale ranchägaren Joe Aguirres kontor. De söker båda ett tillfälligt jobb, vilket består i att vakta en fårhjord uppe i det vilda Brokeback Mountain. När sommaren är över har hela deras tillvaro förändrats dramatiskt…

 BROMANCE PÅ ALLVAR

Ang Lee har återvänt till regin och gör en fantastisk visuell historia om ett känsligt ämne. Det är känslosamt och man kommer närmare karaktärerna.   Med en skådespelarelit och en fantastisk komposition av musiken och den naturliga miljön går det inte förneka vilket mästerverk det här är.

READ ALSO:  The Super Mario Bros. Movie (2023) - Official Smash Teaser Trailer

Michelle Williams och Anne Hathaway är deras respektive fruar.  Michelle Williams är högst trovärdig som sin roll om Alma.  Hon briljerar mer i sin roll som den desperata frun till Heath Ledger (Ennis Del Mar). Anne Hathaway  föreställer rösten och blir driven i bakgrunden som Lureen.

Tiden går och filmen börjar på 1963 och slutar 1983.  Tiden blir lång  och ibland känns produktionen vilse när Jack Twist har mustach, skäggstubb och i nästa sekvens har han mustach igen. Kläderna, miljön och interiörerna, språket, känns tillräckligt logisk vilket för en närmare handlingen.

Den är emotionell, sorglig, dramatiskt  på sitt sätt och har belönats och nominerat med Oscars och fått flertal andra priser. Det här är en film på 134 minuter och den håller en genuin klass handlingen igenom.

READ ALSO:  What's On HBO Max In February 2023

Heath Ledger ( Ennis Del Mar) briljerar i sin roll, som vanligt. Han tar över Jake’s karaktär vilket gör att man tar automatiskt avstånd från Jack Twist då han känns mer in på trängande. Heath Ledger blev nominerad till sin muumlade och frånvarande roll och han borde ha haft den, dock fick han den postumt till sin insats för The Dark Knight.

 Det här är en berättelse om två män som inleder ett hemligt förhållande och försöker hålla att hålla gnistan uppe medan de försöker på avstånd hålla sina vanliga liv normalt. Det är en film som blir ihågkommen även om den har fått många stämplar om det berörda ämnet. Det är en fantastisk film om ett ämne som sällan tas upp i många sammanhang och det är tydligt att det här är filmen som når toppen om den här genren.

READ ALSO:  The Last of Us (2023-) - Preview: Episode 5

betyg 4 av 5

Don`t copy text!
%d bloggers like this: