hitchcock

Titel: Hitchcock

År: 2012

Genre:  Drama, Biografi

Längd: 98 min

Regissör: Sascha Gervasi

Skådespelare: Anthony Hopkins, Helen Mirren, Scarlett Johansson

Hitchcock (2012) on IMDb 7.0/10


I centrum av den här filmen står kärlekshistorien mellan en av världens största regissörer Alfred Hitchcock och Alma Reville. Och man får följa med bakom kulisserna,  och följa hur Psycho blev en stor framgångsrik saga. 

LÄTTSMÄLT DRAMA

I rollerna finner vi Sir Anthony Hopkins (Hitchcock), känd från Hannibal-filmerna och  Helen Mirren (Alma Reville). Övriga roller som syns är Scarlett johansson (Janet Leigh) Jessica Biel (Vera Miles) och det är ingen som imponerar i sina tafatta rollpresentationer.

Det är intriger, men dem är förutsägbar vilket får denna film, med högt värdiga skådespelare, att kännas platt. Redan under de fem första minuterna, när distributörerna syns och filmen börjar, vet man redan hur slutresultatet är. Det är synd med talanger som Sir Anthony Hopkins, Helen Mirren och Scarlett Johansson i rollistan. Det här handlar om en framgångsrik film men tyvärr är den här filmen inte lika framgångsrik. Fat Suit- dräkten som Hopkins bär, syns snabbt i öppningscenerna, även om man inte vet det, men en Oscarsnominering är tilldelad för bästa MakeUp.

READ ALSO:  Cocaine Bear (2023)

Det känns inte så ambitiöst och tyvärr faller betyget på imitation av en sådan välkänd regissör. Hopkins håller uppe filmen men det är nära att han skall implodera när den närmar sig slutminuterna. Drama erbjuds och det får man. Det är mer prat, diskussioner än det som är mer intressant som intriger och fördjupning till Hitchcock’s stora projekt. I den här filmen är det sällan några hastiga rörelser och snabba sekvenser vilket får huvudrollsinnehavaren att kännas stel och tråkig. Det är bara en film som man ser rakt igenom.  Tyvärr är  den inte värt sina ynka 98 minuter.

Betyg 2 av 5

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support.
READ ALSO:  The Shrink Next Door (2021)
Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
%d bloggers like this: