Prometheus (2012)

(Last Updated On: January 9, 2016)

Titel: Prometheus

År: 2012

Genre: Äventyr,Sci-Fi

Längd: 124 min

Regissör: Ridley Scott

Skådespelare: Noomi Rapace, Michael Fassbender, Charlize Theron


Prometheus (2012) on IMDb 7.2/10

Ett team forskare av  upptäcker en ledtråd till ursprunget för mänskligheten på jorden, vilket leder dem på en resa till de mörkaste hörnen i universum. Där måste de kämpa en skräckinjagande kamp för att rädda framtiden för den mänskliga rasen.

ETT FÖRVIRRANDE RYMDÄVENTYR

Efter många spekulationer och en tid senare kommer äntligen Ridley Scott’s äventyr på biodukarna där det finns många filmreferenser. Elisabeth Shaw (Noomi Rapace) leder teamet som för en hel grupp till en mörk plats i vårt universum. Charlie (Logan Marshall-Green) står vid Shaw’s sida och är en trofast tjänare i sin roll.

Det börjar med att en blek vältränad man öppnar en kapsel, blir kolsvart och försvinner genom forsen nedanför och går sönder, spricker i tusen bitar. Därefter kommer det en lång intro om credits och filmerna och titeln på filmen dyker sakta upp och filmäventyret kan börja. Året är 2089 och vi får lära känna karaktärerna som en introduktion innan forskarna hoppar på skeppet Prometheus.

Scott har komprimerat ett spännande men förvirrande äventyr, även om det är genuint vackert och snygg med häftiga specialeffekter så når den ändå in till toppen.  Ingen Oscarsnominering för det visuella effekt teamet, men jag hoppas på en förbättring i uppföljaren.

Som jag har nämnt tidigare finns det influenser av tidigare filmer av den här genren. Och i det här fallet syftar jag på Cameron’s Avatar, från 2009. Ett team åker till en fiktiv plats, chefen för orginationen är lömsk och lite ond, ett uppdrag ska göras och protagonisten känns trovärdig. Charlize Theron och Michael Fassbender är dem två som håller upp spänningen och intrigerna i den här Alien-liknande rullen.

Jag gillar den här filmen, även om jag inte hann se den på bio, när den var aktuell. Dock så håller den här inte måttet på det hela taget. Den så kallade skräcken som filmskaparna vill uttrycka sig i media känns mediokert och simpel. Dock så är de  inte vad trailern utnämner sig att vara.

4

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
%d bloggers like this: