Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Advertisements

Sherlock Holmes: A game of Shadows (2011)

(Last Updated On: August 31, 2014)

20121220-033442.jpg

Titel:  Sherlock Holmes: A Game of Shadows

År: 2011

Genre: Drama, Äventyr, Kriminalare

Längd: 129 min

Regissör: Guy Ritchie

Skådespelare: Robert Downey Jr., Jude Law, Jared Harris


Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011) on IMDb 7.5/10

Året är 1891 och världens nationer drabbas av ett flertal bombdåd, som hotar att skapa obalans mellan världens stormakter. Ingen ser på förhand om sambanden mellan dessa händelser, förutom mästerdetektiven Sherlock Holmes (Robert Downey, Jr.).

I hans utredning, som leder dem till Frankrike,Tyskland och Schweiz, upptäcker Holmes och hans nära vän doktor Watson (Jude Law) att detta är en ond komplott skapad av professor Moriarty(Jared Harris), vars planer är att destabilisera hela västvärlden. Men Holmes får sedan veta att professor Moriarty är på väg att begå ett brott som kommer att drabba hela världen, och att lösa detta brott kommer mycket väl att kunna kosta honom livet.

READ ALSO:  Spielberg, Hanks, And Goetzman Adapts “Masters Of The Air” For Apple

EN MEDIOKER UPPFÖLJARE

Visste ni att Noomi Rapace är med i den här filmen? Vår svenska skådespelerska som fick genombrott genom en svensk film till Hollywood i USA.  Även om Millenium var så ofattbart stort här i Sverige, är hon inte en orginell och superb skådis. Den hysterin var extremt överskattad.

Hon lyfter definitivt inte upp den här filmen. Det gör Jared Harris och Robert Downey Jr. samt Jude Law.  I föregångaren från 2009, fick vi en ledtråd att Irene Adler hade anställning från Moriarty.

Det börjar med olika bombningar i London där de under en fest träffar Sim och ska hjälpa henne att återfinna sin bror, som blir då i Paris , därefter åker dem vidare.  Det är en väldigt medioker uppföljare och har dock inte lika stark institutioner som första filmen.

READ ALSO:  The Addams Family (1991)

Guy Ritchie’s Sherlock Holmes innehåller mest av explosion och action som fyller i stor del filmens handling. Huvudkaraktärerna gör sitt jobb och det finns inget mer att hämta, men dock är det mer humor och den originella Holmes, skapad av Sir Arthur Conan Doyle, har tappat sin karisma.

Detektiven har försvunnit i mörkret och det verkar vara svårt att återvända. Men äventyret kvarstår och den finns många vändningar och härliga scener att hämta från den här filmen. Förhoppnings blir den tredje filmen om detektiven på 1800-talet, en bättre avslutning än den här mellanakten.

<

p style=”text-align:center;”>Betyg 3 av 5

Profile

Marcus Ström
Marcus Ström
Marcus Ström | Journalist/writer and Chief Editor.


Mackansfilm@gmail.com
Advertisements
WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error

Enjoy this NEWS website? Please spread the word :)

Follow US on Instagram
RSS feed
mackansfilm@gmail.com
Follow US on Facebook
Follow US on Facebook
Subscribe on Mackans Film
Subscribe on Mackans Film