titanic

Titel: Titanic

År: 1997

Genre: Drama, Romantik

Längd: 194 min

Regissör: James Cameron

Skådespelare: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane

Titanic (1997) on IMDb7.6/10

Ett dykarteam åker ner till vraket efter RMS Titanic för att leta efter en diamant som tillhört en kvinna som var ombord på skeppet. De hittar ett kassaskåp men allt som finns inuti är ett nakenporträtt av en vacker, ung kvinna som har diamanten i ett halsband runt halsen. Några dagar senare dyker en gammal kvinna vid namn Rose Calvert upp som säger att det är hon på bilden. Rose börjar berätta för dykarmännen och sitt barnbarn om vad hon gjorde på fartyget 84 år tidigare.

ETT VISUELLT MÄSTERVERK

Rose (som ung hette hon DeWitt Bukater i efternamn) är förlovad med en man, Cal Hockley. Under tiden på skeppet känner hon sig så ensam och utanför att hon tänker begå självmord genom att hoppa från båten, men Jack dyker upp och övertalar henne att inte göra det. Rose tappar balansen men Jack lyckas rädda henne. Hon blir med tiden förälskad i honom, och de två inleder en kärleksaffär. När skeppet kolliderar med ett isberg får Rose och Jack mindre än två timmar på sig att hitta en livbåt. Det blir en kamp mellan liv och död. Det finns bara livbåtar till hälften av passagerarna och de i första klass prioriteras.

READ ALSO:  The Whale (2022)

Det här romantiska dramat som fått belönats med 11 Oscars, regisserad av James Cameron, går inte att misstycka. Han gör det väldigt bra med effekterna och auktoriteten hos casten och deras karaktärer.

Men egentligen, av 194 minuter som orginal versionen består av, är det 20 minuters inledning och ungefär 15 minuters eftertexter med alla involverade. Och alla scener med den äldre Rose berättar och delar med sig, då kommer man upp mot fyrtio minuter, så egentligen bestå själva “filmhistorien” bara av 150 minuter. Så med hundrafemtio minuters drama, som har blivit stämplad som en av de mest inkomstbringande filmerna någonsin till 2010, fyller Cameron inte alla delarna i pusslet för att fixa ett toppbetyg.

READ ALSO:  The Whale (2022) - Official Featurette

Casten funkar bäst, även de som är fiktionella, Kathy Bates och Bernard Hill är relativt kända skådisar och funkar väldigt bra att representera de historiska personerna.De fiktiva, som hela dramat fokuserar på, Leonardo D och Kate W gör ett suveränt jobb, och det finns en kontrast och en stor skillnad mellan de två samhällklasserna – de rika och de fattiga. I deras kärleksaffär är Rose’s fästman Caledon Hockley som försöker förstöra deras relation med hjälp av hans betjänt.

Betjänten bedrar och övervakar paret till och försöker förstöra deras relation. Efter 90 minuter börjar åker fartyget in i ett isberg och det är en väldig dramatik om det, även om effekterna runt isbergs kraschen den känns lite mediokra.

Annars finns det fler saker jag stör mig på, för i slutet, när skeppet sjunker känns det som om produktionen försöker dra ut filmen i det längsta med ett tafatt innehåll. Det finns många fel i den här filmen – både det historiska och från produktionen. Närmare 259 fel, kontrollerad av moviemistakes.

READ ALSO:  Squid Game (2021-): Season 1 - Featurette

Inledningen och slutet den delen som utspelas i verkligheten med fokus på den äldre Rose, är det värsta, sämsta och det genomtråkiga den här överskattade kärleksfilmen består av. Låten, med Celine Dion, är inte en favoritsoundtracket till filmen och känns inte direkt genomtänkt och överskådlig.

Men det finns också scener som får en att fyllas med glädje och hopp, för det här är en film som är dramatisk, spännande och sorglig med romantiska inslag. Dock, på grund av det långdraget dramat, den här filmatiseringen bjuder på räcker det dock inte mot toppen fullt ut.

4

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
%d bloggers like this: