Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Advertisements

Zero Dark Thirty (2012)

(Last Updated On: January 9, 2016)

MV5BMTQ4OTUyNzcwN15BMl5BanBnXkFtZTcwMTQ1NDE3OA@@._V1_SX214_

Titel: Zero Dark Thirty

År: 2012

Genre: Thriller, Action, Drama

Längd: 157 min

Regissör: Kathryn Bigelow

Skådespelare: Jessica ChastainJoel EdgertonChris Pratt

Zero Dark Thirty (2012) on IMDb 7.7/10

Jakten på Osama bin Ladin följdes av hela världen och höll två amerikanska presidenter sysselsatta i nära ett decennium. I slutändan var det ett litet specialteam från CIA som lyckades spåra honom. Varje detalj i deras uppdrag var höljt i mörker. Även om mycket har offentliggjorts sedan dess är det nu dags för de mest avgörande beståndsdelarna i historien, inklusive den roll som CIA-teamet spelade, att avslöjas för första gången.

OAVLUTAD JAKT

READ ALSO:  The Addams Family (1991)

Kathryn Bigelow, regissören bakom The Hurt Locker, tar nu an en biografisk film om hur den största terroristen i västern  och den jakten efter bin Ladin.  Hon har en genomgående tempo filmen igenom, det är explosioner och självmordsbombare och eftersom film sträcker  över tio år. Från September 2001 till maj 2011 får man följa karaktärerna och det är inte direkt någon lyckad dramatisering.

Jessica Chastain (Maya) har blivit Oscarsnominerad för sin kvinnliga huvudroll. Hon har en statisk karaktär och det är inte mycket som förändras under filmens gång.Det är en dryga 2,5 timme lång film och den känns statiskt hela vägen. Det finns inga tydliga vägar var den här filmen vill gå, även om budskapet är klart.

READ ALSO:  Gal Gadot To Star In Holocaust Drama

Tankarna som dyker upp är att den aldrig blir klar. Dem söker Osama Bin Ladin länge, väldigt länge och det är först den sista halvtimmen som faktiskt räknas, men det är knappt. Det är egentligen på den avslutande jakten, där allting som det handlar om, hänger på. Men det går inte att undkomma hur mycket amerikanarna vill stoltsera att de har faktiskt fått sin hämnd efter tio år.

Även om den sista halvtimmen lyfter filmens omdömet går det inte att förbise hur de gör en besynnerlig avslutning. Osama bin Laden dör, men det är någonting som fattas för att man ska ha bättre förståelse. En förbättrad mördarjakt med CIA-teamet och det skulle vara en höjdarfilm.

READ ALSO:  Albert Hughes Hired As Director In “North Hollywood” Movie

1 2 3 / 5

Profile

Marcus Ström
Marcus Ström
Marcus Ström | Journalist/writer and Chief Editor.


Mackansfilm@gmail.com
Advertisements
WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error

Enjoy this NEWS website? Please spread the word :)

Follow US on Instagram
RSS feed
mackansfilm@gmail.com
Follow US on Facebook
Follow US on Facebook
Subscribe on Mackans Film
Subscribe on Mackans Film