Oz the Great and Powerful (2013)

20130319-175323.jpg

Titel: Oz the Great and Powerful

År: 2013

Genre: Äventyr, Familj, Fantasy

Längd: 130 min

Regissör: Sam Raimi

Skådespelare: James Franco, Michelle Williams, Mila Kunis

imdb_46x226.9/10

VILSE I LANDET OZ

En karneval-trollkarl hamnar ett magiskt land och måste bestämma sig om han är en god man eller om han är den störste.

L.Frank Baum’s klassiska saga om trollkarlen från Oz är tillbaka igen. Det märks att det är en film från Disney, utseende är det snyggt med en tafatt historia. Miljön och de fiktiva figurerna har några referenser till Alice i Underlandet med tanke på miljön som finns, karaktärerna och en subtil men med en medioker handling. Sam Raimi gjorde dock en halvhjärtad trilogi om Spider-Man. Men i den har Inte lyckats. Även om återanvänder James Franco för huvudrollen.

READ ALSO:  Cocaine Bear (2023) - Official Featurette #1

James Franco känns helt okej i den hör filmen. Han gör det han är ombedd att göra. Michelle Williams gör dock ingen större nämnvärd insats. Mila Kunis är den som konstigt nog är skurken i dramat men inte den onda häxan. Det finns många obesvarade frågor som lämnad kvar och känns därför ofärdigt.

Zach Braff som är med som assistent i början, gör även rösten, efter att den stora trollkarlen hamnat i det magiska okända landet, gör rösten till den pratande apan med vingar som introduceras efter dryga tre-kvart. Han funkar dock bättre som en pratande primat än en skådespelare.

Det som den här filmen saknar är djupet, i historien, karaktärerna och berättelsen som helhet. Med tanke på att det här är en prequel till orginalhistorien från 1939 känns det som den inte kommer upp i samma nivå, det finns ingen uppbyggnad, del mål som gör att den kommer vidare och därefter känner jag mig vilsen.

READ ALSO:  The Patient (2022)

Det här typiskt en sådan film med mycket marknadsföring och många duktiga individ med en usel gruppdynamik. Tyvärr övertygas inte en sådan här film, där en av de större produktionsbolag gör en sådan tafatt film, där pratande djur, porslinsdockor och grönfärgade häxor – sånt kommer bara gå obemärkt förbi och blir fort bort glömt.

1 2 3/5

Don`t copy text!
%d bloggers like this: