20130307-143144.jpg

Titel: The Impossible

År: 2012

Genre: Drama, Biografi, Thriller

Längd: 114 min

Regissör:  Juan Antonio Bayona

Skådespelare:  Naomi Watts, Ewan McGregor, Tom Holland

imdb_46x22 7.6/10

Familjen kommer till Thailand under en julsemester. Men en dag i närheten av poolen börjar marken skaka febrilt och en våg av vatten förändrar deras samvaro. Baserad på en verklig historia, följer man Maria och Henry’s familj under tsunamin 2004 och deras sökande efter varandra.

DRAMATISKT OCH GRIPANDE

När det har gått åtta år om en sådan här ödeläggande katastrof blir det film. Det har säkert spekulerats hur länge det skulle ta för att bli en filmatisering. För det krävs mod att återberätta sådan här historia.

Naomi Watts och Ewan McGregor är de största stjärnorna i filmen och det är dem de i större delen handlar om. I verkligheten var dem av spansk nationalitet men i filmen har dem ändrat till brittisk/amerikansk för att det ska vara bättre internationellt. Det här är Tom Hollands (Lucas) första filmroll och han gör en värdig insats på den vita duken. Han kommer nog inte vara arbetslös så länge efter den här filmen.

READ ALSO:  Patel Set To Star In The Key Man

Det är dramatiskt och gripande de första trettio minuterna. Speciellt den scenen när tsunamin slår till och alla hamnar under vatten. Därefter är det ett långvarigt letande i en dryg timme. Sedan kommer Henry(Ewan) in i bilden och man får reda på att han lever. Han lyckas knappt komma upp till ett hotellrum, där han stupar på golvet. När han tittar upp ser  han sina två yngsta söner (Thomas och Simon) på 7,5 år och en på fem år. Dem lever. Men han hittar ändå inte sin fru och sin äldsta son. Så när han får reda på att folk drar sig till bergen för att söka skydd, skickar han sina två söner för att kunna fortsätta leta efter sin fru och Lucas.

READ ALSO:  Squid Game (2021-): Season 1 - Featurette

Det finns spekulationer om hur värdig en sådan här film egentligen är. Många tycker att det är orättvist att bara finns en version om vad som hände under julen 2004. Det är här är Maria Bélon’s historia. Hon var med och hjälpte Naomi Watts under inspelningen. De spelade in på samma plats som 2004.

Det här är en berättelse som innehar så många känslor och dramatiska influenser. Det tuffaste att se den är nog för dem som har överlevt och måste återse förödelsen som filmen handlar om. Filmen är välgjord och regisserat med duktiga skådespelare i huvudrollerna men kritiken som filmen fått har gett filmen ett skamlöst perspektiv. Även i hastiga sekvenser har man lyckats fånga snyggt foto.
Men är man intresserad av en sann historia om en av världens största katastrofer, som ofta blir film, har man ett val. Man ser den, antingen gillar man den eller så föraktar man den.

READ ALSO:  The Shrink Next Door (2021)

Jag gillade den, vad tyckte du?

betyg 4 av 5

 

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
%d bloggers like this: