Kick-Ass (2010)

kick ass

Titel: Kick-Ass

 År: 2010

Genre: Action, Komedi, Kriminalare

 Längd: 117 min

 Regissör: Matthew Vaughn

Skådespelare:   Aaron Taylor-Johnson, Nicolas Cage, Chloë Grace Moretz

imdb_46x22 7.8/10

Behöver man mer än en mask för att vara superhjälte? Dave Lizewski har gjort det många av oss drömt om att göra: Tagit klivet från en töntig tonåring till en stenhård superhjälte! Och det är enklare än du tror. Bara på med en mask och ner i långkalsongerna och… KICK ASS! Superträning? Nej. Superkrafter? Skulle inte tro det. Superhet? Absolut! Möt de fantastiska, vanliga superhjältarna Hit-Girl, Big Daddy, Red Mist och inte minst Kick-Ass. De kanske inte kan flyga… men de kan sparka röv.

READ ALSO:  Sleepers (1996)

BRUTALITET MED KOMIK

Blod sprutar, huvud flyger, kapad arm eller ben. Mycket av det sker i den här komiska action filmen med Matthew Vaughn som regissör. Då det inte finns övernaturliga krafter satsar produktionen desto mer på våld för att det ska se mer realistiskt ut. Frågan är om det är tillräckligt bra för att den ska bli sedd?

Tydligen ja, den är välkänd och många unga skådisar deltar i filmen och Chloe Grace Moretz blev tydligt offentlig efter sin insats. Referenser till den här filmen känns mycket igen i Kill Bill – serierna, det där överdrivna våldet, kanske regissören hade inspiration därifrån.

READ ALSO:  What's On HBO Max In December 2022

Nicolas Cage som Damon MacReady/Big Daddy känns mest som ett irriterande objekt, men tur är var det bara en supportande roll som inte återvänder. Hans insats var mest jobbig och tur fick han inte mycket speltid. Ungdomarna Aaron Taylor-Johnson, Chloe Grace Moretz och Christopher Mintz-Plasse gjorde alla värdiga insatser, trots sin låga ålder  och tur är får vi se dem fler gånger nu när uppföljaren har premiär i augusti. då Jim Carrey kommer in i bilden. Gillar du komedi, lite kärlek och superhjältar med en säregen stil så är det här säkert något för dig. Dock är det ingen barnfilm med tanke på svordomar och våldet.

READ ALSO:  The Cuphead Show! (2022-): Season 3

Det här en bra film och något utöver det vanliga. Jag gillade den och längtar till uppföljaren som kommer till hösten, som säkert är lika bra. Dessutom är den baserad på serietidningen med samma namn.

Betyg 3 av 5

Don`t copy text!
%d bloggers like this: