king kong

Titel: King Kong

År: 2005

Genre: Action, Äventyr, Drama

Längd: 187 min

Regissör: Peter Jackson

Skådespelare: Naomi Watts, Jack Black, Adrien Brody

imdb_46x227,3/10

En remake av klassikern från 1933 där en expedition, som utforskar en avlägsen ö, fångar en enorm apa och tar med den till New York för att visa upp den. En vacker skådespelerska är med på resan, men monstrets kärlek till henne får honom att bryta sig loss från sina bojor.

MÄSTAR – REGISSÖREN GÖR DET IGEN

Tredje gången gillt, som man brukar säga om det mesta och det här är då tredje filmen om den stora apan Kong som blir kär i en blond kvinna och blir fången för att visas upp på New York’s gator.

Jack Driscoll (Adrien Brody) skriver manus till en film som Carl Denham (Jack Black) regisserar och filmar, men problemet är att kvinnan till Bruce Baxter (Kyle Chandler) saknas, hon har avböjt erbjudandet.

READ ALSO:  Strays (2023) - Official Fucking Trailer #2

Carl har erbjudit produktionen en resa till Singapore. Hans filmer går inte så värst bra, så för imponera på studios tar han Preston (Colin Hanks) vid sin sida och får hjälp att leta reda på den rätta kvinnan till den kvinnliga huvudrollen.

Carl blir jagad av producenterna och ser en kvinna och lockar in henne till fika. Ann Darrow (Naomie Watts) nekar till början men när hon hör att Jack Driscoll skriver manuset godtar hon att delta i äventyret.

Den unge killen Jimmy (Jamie Bell) och kocken Lumpy (Andy Serkis) är med på båten. Efter halva restiden bestämmer sig kapten Englehorn att styra åt deras riktiga destination under order av Denham.

READ ALSO:  Renfield (2023) - Official Featurette

Det här är nog den bästa version av King Kong man kan önska sig. Det är verkligen ett matinéäventyr med mastodonteffekt. Skådespelarna har visserligen sin tyngd i berättelsen även om de är på den avlägsna ön mer eller mindre halva tiden. Filmen är lite mer än tre timmar och tio minuter och det är ett härligt blandat äventyr med mycket action och många moment som kan kännas både skrämmande och roliga och obehagliga.Andy Serkis tar sig an apan Kong på emotionellt sätt som det inte går att beskriva.

Effekterna är väldigt trovärdiga och filmen är värd sin guld statyett även om den här filmen är från 2005. Dock i vissa scener känns det som om de har varit för ivrig med Green Screen då skådespelarna inte blir anpassad till filmen.

READ ALSO:  Squid Game (2021-): Season 1 - Featurette

King Kong, regisserad av flerfaldigt Oscar-belönade Peter Jackson, går den här inte att missa. Vare sig man tycker om äventyr och drama så är den här värd sina timmar.

Det här är en film som ingen får missa.

betyg 4 av 5

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
%d bloggers like this: