Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Advertisements

Latest news

Trailers

Column

Dead Poets Society (1989)

Last Updated

MV5BMjAyMDAxNTExMl5BMl5BanBnXkFtZTcwOTIxMTEzMQ@@._V1_SY317_CR3,0,214,317_

Titel: Dead Poets Society

År: 1989

Genre: Comedy |Drama

Längd: 128 min

Regissör: Peter Weir

Skådespelare:   Robin Williams, Robert Sean Leonard, Ethan Hawke

imdb_46x22 8,1/10

English teacher John Keating inspires his students to look at poetry with a different perspective of authentic knowledge and feelings.

DRAMATISK OCH VÄLSPELAT

På privatskolan Welton Academy gäller Disciplin, tradition, briljans och heder och det är  John Keating bryter och inleder en annorlunda relation med sina elever på engelska lektioner.  John (Robin Williams) bryter mot alla mönstrade regler som finns på skolan. Han lär eleverna en annorlunda sätt och motsätter sina lärarkollegor som blir inte så nöjd över Keatings metod över att lära.

READ ALSO:  Stranger Things: Season 3 (2019) - Title Teaser

Pojkarna bedriver ett hemligt sällskap döpt till “Döda Poeters Sällskap” och får dem att öppna ögonen för lyrikens värld.  Men Neil, finner en kärlek för teater, något som får hans stränga far att se rött. Todd Andersson (Ethan Hawke) kommer i bild tidigt och är den blyge tystlåtne killen, som sedan ändrar inställning och byter sida. Han blir mer framåt och tar tag i sakerna som skall göras.

Robin Williams briljerar i sin roll som engelskaläraren John Keatings och driver handlingen framåt på ett trovärdigt sätt. När dramat tar vid står verkligen alla upp till sina roller och det blir mer autentiskt längre fram.

Det är en klassisk amerikansk dramafilm med en hel del intriger som byggs upp allt eftersom filmen fortlöper. Musiken, skådespelarna och det starka oväntade vändningarna i dramat överväger till filmens handling om att “Fånga Dagen”.

READ ALSO:  BumbleBee (2018)

Filmen var spännande, dramatisk och hade lite kärlek. Det man har bestämt sej för Gör det!

betyg 4 av 5

 

Profile

Marcus Ström
Marcus Ström
Marcus Ström | Journalist/writer and Chief Editor.


Mackansfilm@gmail.com
Advertisements
%d bloggers like this:
Play All Replay Playlist Replay Track Shuffle Playlist Hide picture