MV5BMjQzODQyMzk2Nl5BMl5BanBnXkFtZTcwNTg4MjQ3OA@@._V1_SX214_

Titel: Jurassic Park

År: 1993

Genre: Action, Science-Fiction, Äventyr, Drama, Skräck

Längd: 127 min

Regissör: Steven Spielberg

Skådespelare: Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum

imdb_46x228.0/10

En mångmiljonär (Richard Attenborough) lanserar en ny temapark där besökarna kan observera dinosaurier klonade hjälp av avancerad DNA-teknik. Men när en anställd mixtrar med säkerhetssystem, dinosaurierna fly, tvingar besökarna att kämpa för sin överlevnad.  

  90-TALET’S STORA SKRÄCK UPPLEVELSE

En sak som stör mig i den här filmen är själva konceptet, det funkar väldigt bra men det känns på något sätt inte trovärdigt och har dock referenser till äldre filmer av den här typen. Det som stör mig är att familjerna, besökarna kommer till parken och lämnar stället som om det inte var en stor sak över det hela.

READ ALSO:  Black Mirror: (2011-): Season 6 - Official Trailer

Dr. Alan Grant (Sam Neill) , Dr.Ellie Slatter (Laura Dern) och Dr. Ian Malcolm (Jeff Goldbum) dyker upp till parken på begäran av John Hammond (Richard Attenborough) som sköter om parken. Parken ligger ute på en avlägsen ö och i labbet har de skapat muterade DNA från myggorna som fanns från dinosauriernas tid och med vetenskapens hjälp återskapat dinosaurier från en annan tid. Men när det sker en korslutning i anslutningen till säkerheten i parken släpps de stora djuren lös och kaoset börjar.

Steven Spielberg brukar sällan misslyckas i sina filmer, han har vunnit 4 Oscars under sin långa karriär och det märks på ett sätt att han är van hur han ska dirigera handlingen där och matchar så en ny vändning sker. Han vet precis vad han ska göra för att göra en sådan här film till ett skräckexempel och en klassiker. 

READ ALSO:  Succession (2018-2023): Season 4

Det som är det bästa från skräcken hos dinosaurierna och skriken från människorna som är i fara, är tempot i filmen. Den är visserligen nästan 2 timmar och det känns inte stressad överhuvudtaget. Det är på något sätt väldigt naturligt gjort och det uppskattas väldigt mycket.

Effekterna för de stora djuren är magnifikt men i vissa lägen som när karaktärerna står i närheten av djuren blir det en viss distans även om de vill ha en antydan om att det inte är datorvisuella animationer.  Karaktärerna funkar väldigt bra och ingen överdriver i sitt agerande.

Dock känns det som om att specialleffekterna var mer i fokus än självaste karaktärerna.

READ ALSO:  Succession (2018-2023): Season 4 - Featurette: Episode 10

Den har ny premiär den 5 juni i 3D, har du möjlighet se den!

 5

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
Don`t copy text!
%d bloggers like this: