MV5BMTU2NjA0NDk0NV5BMl5BanBnXkFtZTcwOTA0OTQzMw@@._V1_SX214_

Titel: Shaun of the Dead

År: 2004

Genre: Skräck, Komedi

Längd: 99 min

Regissör: Edgar Wright

Skådespelare: Simon Pegg, Kate Ashfield, Nick Frost

imdb_46x228.0/10

En man bestämmer sig för att vända sitt döende liv runt genom att vinna tillbaka sin ex-flickvän, förena sin relation med sin mor, och kämpa mot ett helt samhälle som har återvänt från de döda för att äta de levande.

BLODIGT MED KOMEDI

Man blir väldigt less på dess enformiga brittiska romantiska komedier där handlingen inte skiftar efter varje film i större del. Men här kommer det en skräckkomedi som sticker ut ur mängden på ett roligt och nytänkande sätt.

Ed (Nick Frost) och Shaun (Simon Pegg) förenas i den här underbara komedin som utspelar i en idyllisk stad som blir invaderad med zombies. När Liz (Kate Ashfield) blir less på att Shaun’s inställning till deras förhållande tar deras relation slut.

READ ALSO:  Squid Game (2021-): Season 1 - Featurette

Hon anser att Shaun aldrig överraskar honom och hon är lite less på den klängande kompisen Ed som är lite slarvig av sig. Men när världen och London blir invaderad av ett okänt virus som väcker de döda tillbaka. Shaun måste nu få tillbaka sin före detta, rädda sin mor och föra alla till puben och i säkerhet.

Simon Pegg och Nick Frost har gjort många komedier tillsammans. Den komiska brittiska duon lyfter verkligen den här typen av film till en annan nivå. Det innehåller mycket komedi med roliga repliker och snabba klipp, som är mer än halva filmen men sedan urartar mot slutet då det blir ett försök att blir seriöst. Det blir flummigt och det man blir vilse i själva historien. Det blir som om regissören är vilse och vet dock inte vilken manussida han ska leta efter.

READ ALSO:  The Shrink Next Door (2021)

Jag gillade den här typen av film, även om det är nästan tio år sedan dess premiär men det är väl sådana här filmer, som har bra skådespelare, bra dialog och varierande innehåll som blir populär hos publiken. Dock är det inte så många som väljer att se den här för att dem är förmodligen skeptisk till filmens huvudsakliga innehåll. Men tycker man om komedi eller skräck är det här en film som borde ses. Den kanske inte tillhör en plats i filmsamlingen men det bör ses. Kanske bara för Nick Frost och Simon Pegg’s underbara kombination i agerande som blir bättre för varje film.

READ ALSO:  The Amazing Story Behind Netflix Docuseries 'Chimp Empire'

Se den, ge den en chans. Det går faktiskt att stänga av filmen om så vore fallet.

betyg 4 av 5

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
%d bloggers like this: