20130501-135233.jpg

Titel: Star Trek

 År: 2009

Genre: Action, Äventyr, Sci-Fi

 Längd: 127 min

 Regissör: J.J Abrams

Skådespelare: Chris Pine, Zachary Quinto, Leonard Nimoy

imdb_46x22 8.0/10

Handlingen kretsar kring James T. Kirk och Spocks ursprung, hur de möttes. En äldre Spock och en grupp romulaner förflyttas tillbaka i tiden för att Spock ska hindra romulanerna från att förstöra tidslinjen. För att göra det behöver han hjälp av sitt yngre jag.

ETT GODKÄNT FÖRSTA FÖRSÖK

En enkel nyversion även för dem som Inte så insatta i det universumet som kirk och Spock befinner sig i. Den har action, äventyr och romantik med härliga dialoger.

Den här filmen utspelar sig före de originella serierna och följer de unga åren hos huvudrollerna. Det börjar med att en man dör vid explosion på ett skepp. Frun föder en son som döps senare till James T. Kirk. Nästa sekvens följs av en pojke som befinner sig i Iowa. Man betraktar även Spock’s unga år.
Några scener senare följer man den äldre versionen som tar sig an Stjärnflottan och tre år senare är klar för komma ombord på skeppet USS Enterprise.

Det här är en lättsam film och man förstår konceptet väldigt snabbt vilket gör det enklare som tittare att följa med i handlingen.

READ ALSO:  The Whale (2022) - Official Featurette

Man behöver faktiskt inte veta deras bakgrund före filmen för det förklaras allt eftersom filmen fortskrider. Den avbryter sällan i sin handling utan fortsätter på utan större avbrott innan nästa actionsekvens börjar. Det är en äventyrsfilm med Science-Fiction inslag med relativa många referenser till tidigare utspel om Star Trek.

Om man inte har koll på Star Trek och vill se den senaste filmen som utkommer i år, kan det här vara bra uppbyggnad till uppföljaren, för det kan underlätta att känna karaktärerna först.

20130612-181253.jpg

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
%d bloggers like this: