Superhjältarna 2004

Titel: The Incredibles

År: 2004

Genre: Action, Äventyr, Animerat

Längd: 115 min

Regissör: Brad Bird

Skådespelare:  Craig T. Nelson, Holly Hunter, Samuel L. Jackson

imdb_46x228.0 /10

Två gifta före detta superhjältar, Mr. Incredible och Elastaflickan, lever med familjen ett ganska normalt liv med vanliga jobb. De tvingades sluta superhjälteyrket efter det att superhjältar runt om i världen började bli stämda av de som blivit räddade av dem, och superhjältarna lyckades med statlig hjälp få skyddad identitet så de kunde leva anonymt. 

NÄR RÄDDNINGEN TAR FÖR LÅNG TID

Brad Bird, mannen som kommer från Pixar Animation Studio, som har skapat Hitta Nemo, Monsters Incoch Toy Storyhar integrerat till karaktärer i trikårer. Brad har gjort många framgångsrika filmatiseringar och det verkar dyka upp fler. Dessutom belönades med 2  Oscar.

READ ALSO:  Squid Game (2021-): Season 1 - Featurette

Bob är en föredetta superhjälte och försöker leva ett normalt liv i förorten. Han har gift sig och har tre barn och ett jobb. Dock så trivs han inte på det nya jobbet då chefen motverkar hans arbete och till slut brister det för honom emotionellt. Mr. Incredible och Elastaflickan fick namnen Bob och Helen Parr och kunde leva i frid. En dag får Bob ett anonymt erbjudande om att åter ta på sig trikåerna och rädda dagen, vilket är något han så väldigt gärna vill, men då har det gått några år sedan senast. Han reser iväg, och Helen följer efter när hon får reda på allt. Deras barn, Violet och Dash följer också med, i hemlighet, men upptäcks inte förrän det är försent att vända om.

READ ALSO:  Chimp Empire (2023) - Official Trailer

Animationerna stämmer till hundra procent och det är många actionsekvenser som är att njuta över. För att vara nio år sedan den nådde allmänheten så är det väldigt snyggt på ett realistiskt och ett övertygande sätt. Handlingen kunde vara lite mer nytänkande och mer kreativ med tanke på att skurken tillhör huvudpersonens förflutna.

Samuel. L. Jackson gör en härlig och upplyftande bi-roll som lyfter upp filmens handling på ett roligt sätt med sin karaktär Frozone som ger handlingen en knuff i kanten. Craig T. Nelson och Holly Hunter gör sina karaktärer värdiga och det en kemisk relation mellan dem som känns troget och närgående. Och Edna “E” Mode har en härlig dialog med hjältarna.

READ ALSO:  Patel Set To Star In The Key Man

Animationer vann den här filmen verkligen på och handlingen kunde vara lite bättre då det var upprepande nästan hela tiden. Men den är värd att se på sina nästan 2 timmar. 

Nu är det bara att invänta uppföljaren som kommer inom något år.

4

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
%d bloggers like this: