The Lost World: Jurassic Park (1997)

jp2

Titel: The Lost World: Jurassic Park

År: 1997

Genre: Action, Science-Fiction, Äventyr,

Längd: 129 min

Regissör: Steven Spielberg

Skådespelare:  Jeff Goldblum, Julianne Moore, Pete Postlethwaite

imdb_46x226.3/10

En forskargrupp skickas till Jurassic Park, Site B , för att studera dinosaurierna där medan ett annat lag har en annan agenda.

EN STEREOTYPISK UPPFÖLJARE

Vi är tillbaka i Steven Spielbergs försvunna värld om köttätande dinosaurier och forntida djur ännu en gång. Ian Malcolm (Jeff Goldblum) återvänder till en stereotypisk uppföljare som följer normerna för en helt okej äventyrsfilm med skräckdrama och science – fiction action.

Det liknar lite som de flesta äventyrsfilmer.  Det börjar med att en familj ska ha lunch och en flicka försvinner och man ser  hur de små dinosaurierna äter upp henne. Det skiftas till en annan scen och filmen börjar ta vid. Ian Malcolm diskuterar med John Hammond, före detta VD för InGen och vill att Ian ska åka till ön där Jurassic Park är.  Den här gången är det på en annan sida, den administrativa sidan. Flickvännen Sarah  Harding (Julianne Moore) har redan åkt till ön. Och därför tvingas  Ian Malcolm med några forskare att återvända till ön.  För någon  besynnerlig anledning, tar huvudkaraktären med sig sin dottern.

READ ALSO:  Black Panther: Wakanda Forever (2022) - Official Featurette: Underwater scenes

När halva filmen har gått kommer Sarah in med en dinosaurieunge och behandlar smärtan ungen åstadkommer, men det hjälper inte. Mamma till Tyrannosaurus – ungen blir inte nöjd och Sarah och Ian blir utsatt då ungen är utom räckhåll för den stora köttätaren. De blir jagad i ungefär i en och en halvtimme. Många viktiga karaktärer dör och plötsligt bryts  Tyrannosaurusen lös och vandrar i San Diego. Då först börjar slutet komma.

Filmen tappade tempot rejält, när det som om Godzilla hade kommit tillbaka. Men InGen’s nye VD, vill ha ungen för sig själv medan Ian och Sarah försöker ge dinosaurie -ungen till sin mamma. Tyrannosaurus – mamman får sin unge men överlever de rätta karaktärerna?

READ ALSO:  The Last of Us (2023-) - Preview: Episode 3

Specialeffekterna är det ingenting fel på. Det är väldigt bra och känns som om det är det enda dem har fokuserat på. Men skådespelarna känns lite malplacerad och Julianne Moore passar inte riktigt i sin roll som Sarah Harding. Det känns poröst och stereotypiskt och blir därför ointressant emellanåt. Skräcken finns där men det är mer dödande men mindre dramatiskt. Handlingen kunde vara bättre då man lätt kan lista ut vad som ska hända under diverse situationer.

Det är ett skräckexempel med malplacerade skådespelare med en handling som inte håller inte riktigt samma klass hela vägen ut.

Peter Stormare är med i den här filmen också!

READ ALSO:  The Mandalorian (2019-): Season 3 - Official Featurette: Phenomenon

 Betyg 3 av 5

Don`t copy text!
%d bloggers like this: