Batman begins (2005)

(Last Updated On: January 9, 2016)

Batman Begins

Titel: Batman Begins

År: 2005

Genre: Drama, Thriller, Äventyr

Längd: 140 min

Regissör: Christopher Nolan

Skådespelare: Christian Bale, Michael Caine, Ken Watanabe

Batman Begins (2005) on IMDb 8.2/10


 

Christian Bale axlar rollen som Bruce Wayne/Batman den här gången. Nu är det Christopher Nolan som regisserar den nystartade trilogin om mörkret riddare. Skurken som dyker upp den här gången är Scarecrow(fågelskrämman).

KLOCKREN NYSTART

Batman är en ikon, en figur som har filmatiserats flertalet gånger. Många filmer har gjort, speciellt på 1990-talet. Men när den kom för åtta år sedan höjdes den förväntningar till skyarna. Det är en mer moderniserande hjälte och ett stort lyfte i superhjälte genren.

De flesta känner till Bob Kane’s maskerade rike hjälte. Den här gången är det modernt som står i fokus. Bruce Wayne blir Batman när han i syfte vill hjälpa och inspirera folk. Han blir en ikon för Gothams invånare. Efter att ha blivit tränat av sin mentor, Batman börjar att starta sin verksamhet mot kriminalitet den korruption som Gotham City när Fågelskrämman och League of Shadow’ börjar agera.

Det går nog inte att undvika hata den här filmen. Visserligen är det mesta av Nolan’s verk väldigt bra. Men den här är den bästa i genren och trilogin. Han får motarbeta mot skurkar som Ducard och Cillian Murphy som filmen respektive antagonister.

När det gäller regi så byggs handlingen upp och man får mycket mer bakgrund än i de tidigare filmer vilket ger en större helhetsbild. Skådespelet är superb, speciellt när det gäller bi-rollerna som görs bland annat av Morgan Freeman, Gary Oldman, Michael Caine, som alla är etablerade skådisar.

Specialeffekterna håller och det är övertygande även om det finns avvikande sekvenser mot slutet av filmen och handlingen blir lite jobbigt då det är svagt parallellt sett med starten av filmen.

Det är visserligen interaktiva skurkar men det är en riktigt bra film då det riktiga fokuset ligger på hur Wayne blir Batman och hur hans hemliga verksamhet byggs upp.

4

 

 

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
%d bloggers like this: