Man of Steel (2013)

MV5BMTY3ODQyMzIzM15BMl5BanBnXkFtZTcwMDg2NTA4OA@@._V1._SY317_
Titel: Man of Steel

År: 2013

Genre: Action, Äventyr, Fantasy

Längd: 143 min

Regissör: Zack Snyder

Skådespelare: Henry Cavill, Amy Adams, Russell Crowe

The Departed (2006) on IMDb 7.9 /10

Ny filmatisering av Superman, DC Comics klassiska hjälte från planeten Krypton som har svurit att beskydda människorna på Jorden från allt ont.

Vi ser Henry Cavill i rollen som Clark Kent/Superman och Amy Adams spelar Lois Lane. Ingen superhjälte utan superskurk och som den ondskefulle General Zod ser vi Michael Shannon.

ÅRETS STORSLAGNA FILM

Äntligen en tillräcklig modern film som tar hand om supermans bakgrund. Den kanske inte har samma charm som de första filmerna på sjuttiotalet, för det här har faktiskt vad som krävs för att kallas superhjältefilm.

READ ALSO:  Ted Lasso (2020-): Season 2

Det börjar med en förlossning och Jor-El förlöser sin son och lägger honom i ett skepp när Krypton håller på implodera och förstöras. Skeppet hinner undan och i nästa sekvens kommer man till Kansas i USA. Nästa sekund ser vi Kent i 30 års åldern och räddar besättning i samband med förstörelse på en oljerig ute på havet. Därefter axlar Clark manteln och får ansvaret att vara vår världs hjälte.
Emellertid kommer General Zod som vill förstöra, döda Kal-Elsom dyker upp med jämna mellanrum.

Han har spenderar dock lite i Smallville, men det är faktiskt Metropolis och dess byggnader som får ta de största smällarna när de råa actionsekvenserna. Superman försöker motstå General Zod armé så gott det går. Båda håller på länge tills något tar övertaget, det är den sista halvtimmen som stora fighten sker. Byggnader förstörs och stadens invånare flyr i panik, vilket syns i en av trailern. Vissa sekvenser kändes långsökta och var inte riktigt färdigställt i manuskriptet och på så improviserat.

READ ALSO:  The Last of Us (2023) - Featurette: Episode 1

När Christopher Nolan, regissören till den framgångsrika The Dark Knight- trilogin, är producent till denna film finns det likheter med Nolans mörke riddare.

3D effekterna är stilistiskt praktiskt gjort och väl gjort och passar in i filmens dramatiska atmosfär.
Henry Cavill som mannen från krypton passar som Kal-El och hans känns faktisk bättre i den här rollen än Christian Bale i The Dark Knight Rises.

Zack Snyder, Christopher Nolan, David S. Goyer tillsammans Henry Cavill gör en riktigt bra och lovande start för den nylanserade trilogin om mannen i den röda manteln.

Det är så här en superhjältefilm ska vara – Varierande action non-Stop, snygga härliga effekter och en duktig cast som gör sitt jobb.

READ ALSO:  Scream VI (2023) - Official Trailer

Har du möjlighet ska du åka på bio och se den i 3D för det är den värd, för det här är riktig underhållning, på hög nivå.

20130628-013445.jpg

Don`t copy text!
%d bloggers like this: