Advertisements

Dumma Mej 2 (2013)

(Last Updated On: January 9, 2016)

20130806-005832.jpg

Titel: Despicable Me 2

År: 2013

Genre: Animaterat, Komedi, Äventyr

Längd: 98 min

Regissör:  Pierre Louis Padang Coffin, Chris Renaud

Skådespelare: Steve Carell, Kristen Wiig, Benjamin Bratt

imdb_46x22 7,8/10

Nu när den ständigt företagsamme Gru har lämnat sitt liv som superbrottsling för att ta hand om Margo (Miranda Cosgrove,), Edith (Dana Gaier, ) och Agnes (Elsie Fischer), har Gru, Dr. Nefario (Russel Brand,) och Minionerna lite tid över. Precis när Gru har börjat anpassa sig till rollen som förortspappa, knackar en ultra-hemlig organisation, som jobbar med att bekämpa ondskan runt om i världen, på dörren. Nu är det upp till Gru och hans nya partner, Lucy Wilde (Kristen Wiig) att ta reda på vem som är ansvarig för ett spektakulärt brott och ställa honom inför rätta. För vem är mer lämpad än världens största ex-skurk för att ta fast den som tänker ta över den rollen…

NÄR MINIORERNA FÅNGAR DAGEN

Uppföljaren till den stora succéen 2010 är här och den är verkligen underhållande på alla sätt och vis, speciellt när de små gula figurerna träder in.

Vi besöker åter den staden där Gru lever tillsammans med sina adopterade flickor, från förra filmen.Vid Agnes födelsedagskalas vill en av barnens mamma introducera en kvinna som Gru ska dejta. Flickorna vill också att han ska ut och röra på sig. Men när ett flertalet miniorer börjar försvinna spårlöst, en efter en börjar det hända saker i staden. Gru blir kontaktad av en agent som leder honom till en central djupt ner under jorden där Anti-Skurk-Ligan finns. Han blir därför frågad om hjälp om att fånga den värsta skurken i staden. 

Fokuset varierar mycket. Ena stunden ska Gru och hans agentpartner söka reda på skurken, och i andra stunden ska Gru vara trevlig och gå på dejt. Margo går på dejt med en pojke, Edith blir tuffare och Agnes blir den bortskämde rädde karaktären.

Det är samma sociala stad, samma karaktärer med nya inslag. Det finns nya prylar men historien påminner om tidigare filmer i den här genren.  Manuset funkar och det är underhållande. Specialeffekterna gör sitt och favoriten är promon som är i eftertexterna där Miniorerna är rolig som vanligt.

Efter succén med miniorerna ligger mycket i fokus på dem. Miniorerna underhåller som alltid, det finns många härliga inslag med dem. Steve Carell, Kristen Wiig, Russell Brand som gör de dem ska. Huvudskurken känns lite blek men det går an. Dock så var föregående film lite bättre.

Nu är det bara att invänta Minions, tredje filmen, som kommer december 2014.

Underhållande är det, från när titlarna innan filmen och när medverkandes namn rullar upp, blir det sällan långtråkigt. Se den, du kommer inte att ångra dig!

20130612-181253.jpg

Advertisements