Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Advertisements

Léon (1994)

(Last Updated On: January 9, 2016)

20130713-220107.jpg

Titel: Léon

År: 1994

Genre: Drama, Thriller, Kriminalare

Längd: 110 Min

Regissör: Luc Bessob

Skådespelare: Natalie Portman, Jean Reno, Gary Oldman

imdb_46x22 8,6/10

Léon (Jean Reno) är en högeffektiv yrkesmördare som lever ett tillbakadraget liv mellan uppdragen. En dag mördas alla i lägenheten intill av en korrumperad polis (spelad av Gary Oldman), alla utom den lilla flickan Mathilda (Natalie Portman) som kommer hem just när hennes familj blivit mördad. När Mathilda märker vad som hänt hennes familj knackar hon på hos Léon, som mer eller mindre ofrivilligt tar henne under sina vingar, med tiden blir de vänner och en ny familj för varandra. Men de korrumperade poliserna är dem på spåren.

READ ALSO:  Lady and the Tramp (2019) - Official Trailer #2

THRILLERN FRÅN FÖRR

Sedan jag tog mitt filmintresse på allvarm har jag alltid antytt att tidigare filmer var bättre än dagens remakes med green screen. Den här filmen är ett exempel av dem. Gary Oldman som ung funkar faktiskt även om han brukar vara hjälte i de flesta filmer. Jean Reno är den tillbakadragne yrkesmördaren och Natalie Portman är tonåringen som vänder Leons liv upp och ner då hennes familj blir mördad i en knarkrazzia från polisen.

Man följer första delen av filmen Matildas röriga liv där hon tycker inte om någon i familjen med sin bror som undantag. Därefter blir hela familjen mördad medan Mathilda är ute och handlar. Därefter skapar hon och Léon en kontakt, en stark relation som blir dynamiskt tills slutet kommer.

READ ALSO:  Ballerina: Spin-off Set In John Wick Universe

Då det utspelar sig på nittiotalet i en storstad , känns det mörkare än om det var en film i nuläget. Det är en originell fransk- amerikansk thriller som lyfts av Gary Oldmans presentation. Natalie spelar tuff och Jean mjuknar i sin karaktärpå slutet.
Effekterna, musiken, klippningen tillsammans med kostymerna är välgjort och trovärdig.
Manus är välskrivet och intrigerna befinner på rätta stället med ett bra flyt i dialoger och handlingen.

Har sett den flera gånger sedan jag var yngre och den är lika spännande och hemskt varje gång.

Underbar film där Portman gör en väldigt bra första film.

Betyg 5 av 5

Profile

Marcus J. Ström
Marcus J. Ström
Marcus Ström | Journalist/writer and Chief Editor.


Mackansfilm@gmail.com
Advertisements
WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error

Enjoy this NEWS website? Please spread the word :)

Follow US on Instagram
RSS feed
mackansfilm@gmail.com
Follow US on Facebook
Follow US on Facebook
Subscribe on Mackans Film
Subscribe on Mackans Film