20130713-220107.jpg

Titel: Léon

År: 1994

Genre: Drama, Thriller, Kriminalare

Längd: 110 Min

Regissör: Luc Bessob

Skådespelare: Natalie Portman, Jean Reno, Gary Oldman

imdb_46x22 8,6/10

Léon (Jean Reno) är en högeffektiv yrkesmördare som lever ett tillbakadraget liv mellan uppdragen. En dag mördas alla i lägenheten intill av en korrumperad polis (spelad av Gary Oldman), alla utom den lilla flickan Mathilda (Natalie Portman) som kommer hem just när hennes familj blivit mördad. När Mathilda märker vad som hänt hennes familj knackar hon på hos Léon, som mer eller mindre ofrivilligt tar henne under sina vingar, med tiden blir de vänner och en ny familj för varandra. Men de korrumperade poliserna är dem på spåren.

READ ALSO:  Oscars Winners - 2023

THRILLERN FRÅN FÖRR

Sedan jag tog mitt filmintresse på allvarm har jag alltid antytt att tidigare filmer var bättre än dagens remakes med green screen. Den här filmen är ett exempel av dem. Gary Oldman som ung funkar faktiskt även om han brukar vara hjälte i de flesta filmer. Jean Reno är den tillbakadragne yrkesmördaren och Natalie Portman är tonåringen som vänder Leons liv upp och ner då hennes familj blir mördad i en knarkrazzia från polisen.

Man följer första delen av filmen Matildas röriga liv där hon tycker inte om någon i familjen med sin bror som undantag. Därefter blir hela familjen mördad medan Mathilda är ute och handlar. Därefter skapar hon och Léon en kontakt, en stark relation som blir dynamiskt tills slutet kommer.

READ ALSO:  Squid Game (2021-): Season 1 - Featurette

Då det utspelar sig på nittiotalet i en storstad , känns det mörkare än om det var en film i nuläget. Det är en originell fransk- amerikansk thriller som lyfts av Gary Oldmans presentation. Natalie spelar tuff och Jean mjuknar i sin karaktärpå slutet.
Effekterna, musiken, klippningen tillsammans med kostymerna är välgjort och trovärdig.
Manus är välskrivet och intrigerna befinner på rätta stället med ett bra flyt i dialoger och handlingen.

Har sett den flera gånger sedan jag var yngre och den är lika spännande och hemskt varje gång.

Underbar film där Portman gör en väldigt bra första film.

Betyg 5 av 5

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support.
READ ALSO:  Strays (2023) - Official Fucking Trailer #2
Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
%d bloggers like this: