Star Trek: Into Darkness (2013)

Star Trek 2013

Titel: Star Trek: Into Darkness

År: 2013

Genre: Action, Äventyr, Sci-Fi

Längd: 132 min

Regissör: J.J Abrams

Skådespelare: Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana

imdb_46x22 8.1/10

I denna krigshärjade värld, leder kapten Kirk jakten efter den livsfarlige man som i sig själv är ett massförstörelsevapen, en jakt som även är en personlig vendetta.Våra hjältar tvingas in i ett episkt schackspel på liv och död, ett spel där kärlek och vänskap står på spel och Kirk måste offra allt för den enda familj han någonsin haft: sin besättning.

J.J ABRAMS LEVERAR STARKT

Jag kan börja med att jag tyckte väldigt mycket om den här filmen. Högt tempo, från början till slut med undantag långa dialogscener. Har aldrig varit ett Star Trek – Fan men jag börjar faktiskt det mer och mer underhållande.

READ ALSO:  Succession (2018-): Season 4 - Official Teaser Trailer #2

Som sagt är den väldigt välgjord. Det handlar om att Kirk med besättning som möter en man vid namn Khan, som försöker förinta deras värld. Under förstörelsen måste han offra allting han håller kärt och få fast mannen som är ett hot.

Khan (Benedict Cumberbatch) tillsammans med Kirk (Chris Pine) och Spock (Zachary Quinto) håller den här filmen i högt tempo med J.J Abrams som regissör. Specialeffekterna, kläderna, musiken och omgivningen känns som tidigare väldigt realistiskt vilket ger ett djup till filmens handling.

Filmen är mycket mörkare än den första filmen i rebooten av Star Trek som kom 2009. Spänningen lever i balans över ytan och det är många intriger som utspelar sig och snabba klipp vilket ökar dramatiken mer. Men eftersom det här är andra filmen i en kommande trilogi så anar man ändå att huvudkaraktärerna överlever trots den förödelsen de med nöden i behåll, undankommit.

READ ALSO:  What's On Netflix In February 2023

Bättre än förra filmen, som var en relativt bra introduktion till den här serien. Den är sevärd, även om man inte finner Sci-Fi en underhållande genre.

betyg 4 av 5

Don`t copy text!
%d bloggers like this: