The Aviator (2004)

20130714-015227.jpg

Titel: The Aviator

År: 2004

Genre: Biografi, Drama

Längd: 170 min

Regissör: Martin Scorsese

Skådespelare: Leonardo DiCaprio, Cate Blanchett, Kate Beckinsale

imdb_46x22 7,5/10

Howard Hughes (Leonardo DiCaprio) professionella karriär skildras, men också hans känsloladdade liv och kärleksaffärer med bland andra Katharine Hepburn (Cate Blanchett) och Ava Gardner (Kate Beckinsale). Det berättas också om hur han kämpar med tvångshandlingar och fysiska handikapp vilket till stor del var orsaken till att han senare isolerade sig helt från omvärlden.

PÅ TOPP MED SCORSESES OCH
DiCAPRIO

170 minuter underhållning med Leonardo i spetsen. Men är det verkligen värt tiden som erbjuds?

Man får följa med Howard Hughes dagar som flygare och filmproducent som utspelar sig i mitten av 1920 – talet till slutet av 1940 – talet, i New York, USA.

READ ALSO:  What's On Netflix In February 2023

Hughes(Leonardo) framställs som intelligent men paranoid mot slutet. Kathrine(Cate) porträtteras på ett snyggt sätt där hon är filmstjärna, det är en av hennes mest framstående roller, då hon belönades med en Oscar för Birollen. Kate Beckinsale för en värdig insats som Ava men ingen märkvärdig sådan. Sedan har vi John C. Reilly Noah , Ian Holm som professor Fitz med Alan Alda som Senatorn och Alec Baldwin som Juan Trippe.

Manuset, av John Logan, känns tillräcklig originellt med intressanta karaktärer med intriger och en upplyftande dialog.

Den har inga kronologiska handlingar eller Flash utan följer Howards vardag väldigt nära.
Bakom kulisserna arbetet som med musik, effekterna, kostym funkar väldigt bra och ger en stark trovärdig känsla även om den har belönats till fem Oscars bland annat för kostym.

READ ALSO:  Succession (2018-): Season 4 - Official Teaser Trailer #2

Det här är en djupgående film om Howard Hughes liv i sin bransch, och det får man beräkna när det är Scorsese som styr bakom kameran. Jag älskar djupa berättelse där det börjar lugnt och tempot ökar eftersom till slutet och under tiden finns ett par vändningar och intriger som bryter handlingens mönster.

Den är välgjord , snygg och originell trots sina 11 Oscars nomineringar. Sedan vill regissören verka för ambitiös med den här filmen och på lång sikt är de knappa tre timmarna lång och till slut blir det tjatigt och långsamt.

Så tyvärr sänks toppbetyget med Scorsese och DiCaprio, även om de flesta gör sina roller väldigt bra.

READ ALSO:  The Boogeyman (2023) - Official Trailer #1

Bra film, som är lika lång som den korta versionen av första sagan om ringen, och som förtjänst lite mer credit.

betyg 4 av 5

Don`t copy text!
%d bloggers like this: