world war z

Titel: World War Z

År: 2013

Genre: Action, Drama, Skräck

Längd: 118 min

Regissör: Marc Forster

Skådespelare: Brad Pitt, Mireille Enos, David Morse

imdb_46x227.2/10

Ett zombieutbrott skapar panik över hela världen.
Den före detta FN-inspektören Gerry Lane (Pitt) övertalas att följa med en militär styrka till Sydkorea där det första fallet rapporterades…

MARC FOSTER SKAPAR RUSKIG PANIK

Det är paniken man önskar sig, det är det man är ute efter när det handlar om en skräckfilm men i den här filmen är det inte så. Istället för att fokusera på skräcken, nervositeten hos tittaren har regissören verkat tappat eller förlorat den delen.

 Det är mer fokus på Gerry Lane, hur han ska överleva än det är på hur Zombies äter av de levande. Vem bryr sig om Gerry Lane lever när det är en skräckfilm? I filmer där det utbryter en epidemi så finns det alltid en säkerhetszon som karaktärerna kommer till i filmens slutet och den här filmen är det inte ett undantag.

Det känns inte realistiskt, jag såg fram emot den här filmen och jag blev besviken. I en skräckfilm då ska det vara en konstig handling men i den här var det hur Gerry Lane lyckades ordna allting utan större problem.

READ ALSO:  Cocaine Bear (2023)

Det verkar som om den där realistiska skräckspänningen där man inte vet om karaktären överlever, saknades i Fosters film. Den må vara snygg gjort men det är en rät tråkig även om det finns actionsekvenser men det är få.

På många ställen känns det som en oseriös film. Det finns ingen grundtanke i hela konceptet. Visserligen snygga effekter, bra miljöer men den delen försvinner snabbt. Fokusen ligger på hur Brad Pitts karaktär reagerar och funkar i situationer, vilken hjälte han är och det blir tjatigt. Det blir inget djup och till slut är hela handlingen relativt smaklöst. Sedan är det sällan med tvister som bryter handlingen.

Med ett välgjort manusskript och snygg filmning rinner de två timmarna iväg trots en tråkig handling och den var faktiskt underhållande.

20130612-181253.jpg

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support.
READ ALSO:  Exclusive: The Filmmakers Behind Netflix Boston Marathon Bombing (2023) On How The Attack Changed Everything
Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
%d bloggers like this: