20130806-010038.jpg

Titel: The Heat

År: 2013

Genre: Action, Komedi, Kriminalare

Längd: 117 min

Regissör: Paul Feig

Skådespelare: Sandra Bullock, Melissa McCarthy, Demian Bichir

imdb_46x22 7,1/10

Den ambitiösa FBI-agenten Sarah Ashburn skulle få sitt efterlängtade karriärslyft om hon bara klarade av att samarbeta. Med ett löfte om befordran åker hon till Boston för att leta upp och fånga en maffiaboss. Hennes dröm ser ut att bli lite mer avlägsen när hon tvingas att jobba ihop med Shannon Mullen, den polis som fångat bossens närmaste man. Sarah gör alltid allt strikt efter regelboken. Shannon, ja hon är lite mer för att … improvisera.

OSYMPATISK OCH PROVOCERANDE KOMEDI

Ännu en komedi där omaka poliser ska försöka kompensera vardagen med varandra. Den här gången är det inte män, utan kvinnor.  Visst, det är roligt att kvinnliga komiker försöker underhålla men det känns relativt smaklöst.

READ ALSO:  Black Mirror: (2011-): Season 6 - Official Trailer

Den duktige FBI- agenten Sarah (Sandra Bullock)  blir skickad till Boston för att fånga en knarklangare. Hon får då samarbeta  med Shannon (Melissa McCarthy) som är den slappare, improviserade polisen som inte alltid följer lagen strikt.

Det finns många referenser till den mörkare världen Shannon kommer ifrån, då det framgår att hon har satt sin bror i fängelset.

Sandra Bullock har aldrig varit en favorit, hon känns stel och osympatisk till sin roll som agent. Hon är inte rolig och bidrar ingenting komiskt till filmen. Mellissa McCarthy fungerar lite bättre, hon känns mer avslappnad i rollen även om det finns lite för mycket svordomar.

READ ALSO:  Succession (2018-2023): Season 4 - Featurette: Episode 10

Manus, handlingen har man sett flera gånger tidigare, och då man vet att det kommer att komma en uppföljare vet man hur det kommer att sluta. Båda klarar sig, alla är glad och skurken är död.

Det finns diskussioner till det förflutna då det framkommer om att Sarah var ett fosterbarn och att Shannon inte var omtyckt i familjen. Det mest tydliga budskapet som man kan uppskatta är systerskapet och att ingen ska behöva vara ensam vilket känns nytänkande.

Melissa var den som gjorde filmen, inte Sandra Bullock. Gillar man provocerande komedi som sker utan anledning kommer man tycka om den här men det fanns ingenting som lyfte mina förväntningar.

READ ALSO:  FUBAR (2023)

20130613-013958.jpg

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
Don`t copy text!
%d bloggers like this: