Now You See Me (2013)

MV5BMTY0NDY3MDMxN15BMl5BanBnXkFtZTcwOTM5NzMzOQ@@._V1_SX214_

Titel: Now You See Me

År: 2013

Genre: Kriminalare, Mysterium,Thriller

Längd: 115 min

Regissör: Louis Leterrier

Skådespelare: Jesse Eisenberg, Common, Mark Ruffalo

imdb_46x227.3/10

Agenter från FBI och Interpol försöker sätta dit en grupp trollkarlar som genomför bankrån under sina föreställningar och belönar sin publik med pengarna.

MAGI TILL EN LÄGRE NIVÅ

Stora namn med en rejäl etablerad karriär bakom sig är involverad i den här storyn, som inte håller hela vägen ut.

En grupp magiker, illusionister framställer olika bankrån under sina föreställningar och belönar sin publik med pengarna. Det går väldigt bra för dem, de kallar sig för De Fyra Ryttarna (The Four Horsemen) som resande illusionister. Därefter kommer agenten Dylan  Rhodes (Mark Ruffalo) från FBI i kontakt med dem, då de rånat en bank i Paris, via showen i Las Vegas. Dylan jagar gruppen ända in i slutscenerna.

READ ALSO:  To Leslie (2022)

Karaktärer känns på ytan väldigt intressanta och ha en inspirerande historia bakom sig, men historien åker iväg, fler karaktärer blir involverad och de goda karaktärerna blir onda och hjältarna blir de jagade brottslingarna. Alla gör sitt jobb men ingen gör en större insats i filmen. Skådespelarna gör jämna insatser och gör dock ingen större inverkan.
Merritt (Woody Harrelson) är mentalisten, Daniel (Jessie Eisenberg) har rollen som den snabbt pratande illusionisten, Henley (Isla Fisher) blir den en av kvinnorna i dramat.  Jack (Dave Franco) känns tillbakadragen och man lär inte känna honom riktigt.

Miljöerna varierar, då det börjar i Las Vegas, sedan blir det Paris. Därefter är dem i andra städer innan slutdestinationen är New York, där den sista och tredje föreställningen sker. Miljön förändras på många sätt och det är flera tillbakablickar, som förklaras med en berättarröst om trickens hemligheter.

READ ALSO:  Ted Lasso (2020-): Season 2

Då det utspelar sig i dagens samhälle, där det finns avancerat teknik och elektronik existerar det en viss egendomlig känsla av realism. Det passar in i filmen intensiva, emellanåt höga tempo och dess handling. Dylan Rhodes samarbetar med Interpols Alma Dray (Mélanie Laurent) där de utbyter grundläggande fraser på franska.
Det är snyggt filmad, det känns stilrent men då handlingen sviker känns det som ett sämre plagiat av Oceans Elevens, men med inriktning mot illusion.

Filmen är underhållande, om det är det du är ute efter, men letar du efter en film som ger mersmak så kanske du ska fortsätta leta. Det här är en förvisso en film med en enkel idé men när det handlar om magiker, tvistar mot slutet kännas överdrivet.

READ ALSO:  Succession (2018-): Season 4 - Official Teaser Trailer #2

20130612-181253.jpg

Don`t copy text!
%d bloggers like this: