Forrest Gump (1994)

MV5BMTQwMTA5MzI1MF5BMl5BanBnXkFtZTcwMzY5Mzg3OA@@._V1_SX214_ (1)

Titel: Forrest Gump

År: 1994

Genre: Komedi, Drama, Romantik

Längd: 142 min

Regissör: Robert Zemeckis

Skådespelare:  Tom Hanks, Robin Wright, Gary Sinise

imdb_46x228.7 /10

Trots sin avsevärt begränsade intelligens lyckas Forrest Gump (Tom Hanks) bli elit-idrottsman, krigshjälte i Vietnamkriget och framgångsrik affärsman. Men det enda Forrest egentligen vill är att hans stora kärlek Jenny (Robin Wright) ska ha det bra.

ETT UNDERBART MÄSTERVERK

Jag har alltid undrat vad filmen med Tom Hanks på parkbänken, har handlat om. Men det är först nu jag har sett den och vill gärna göra om det.

En liten vit fjäder fångar ens blick när de medverkandes namn dyker upp i bild. Den landar till slut i väskan hos Forrest Gump. Det är en solig vardag och han sitter och väntar på bussen. Han väntar på sin stora romans – Jenny. Under väntetiden av bussen, medan han berättar för främlingar, så får man följa med honom av ett liv som många vill ta del av. Han betraktas dum men har varit mer lyckosam än vad man tror. Forrest är miljardär, äger en båt och blir elit-idrottsman.

READ ALSO:  The Boogeyman (2023) - Official Trailer #1

Det utspelas under 1950-1970 – talet. Miljön passar till hans historia. Tittaren följer Forrest genom en resa av sorg, glädje och framgång som får en att sympatisera med hans omgivning.  Scenografin, soundtracken och historia sammansluts och gör den här filmen till en av de bästa drama-komedier från 1994. Den är smart, solidariskt och fungerar briljant. Den vann 6 Oscars och den har all rätt att kalla sig den värdigt.

Tom Hanks, som spelar titelrollen,gör ofta annorlunda rollinsatser, men det sättet han gör de på lyckas han med och hur han och regissören driver fram den här historien, som i sig är relativ simpel, gör det på det realistiskt och ambitiöst sätt.
Robin Wright, som spelar Forrest tjej, gör en värdig insats i den här klassikern. Hon är duktig och fungerar bra med Hanks, även om hon känns malplacerad i vissa situationer.

READ ALSO:  What's On Netflix In February 2023

Gary Sinise, som spelar Lt. Dan från Vietnamkriget, tar stor plats i andra halvan i filmen, funkar som Tom’s vän och motsats.
Sally Field, som spelar Forrest Mamma, benämns som en viktig karaktär och man förstår relationen mellan sonen och modern. Hon passar bra till filmens handling.

Fyra riktigt duktiga skådespelare, som förutom handling och regi, lyfter filmen till vad den är idag.

Har du inte sett den här filmen, ska du göra det. Det är en film man inte vill missa!

5

Don`t copy text!
%d bloggers like this: