MV5BMjAxMjMzMzAxOV5BMl5BanBnXkFtZTcwNTU3NzU2OQ@@._V1_SX214_

Titel: The Hobbit:  The Desolation of Smaug

År: 2013

Genre: Äventyr, Fantasy

Längd: 161 min

Regissör: Peter Jackson

Skådespelare:  Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012) on IMDb 8.5/10

De tretton dvärgarna, tillsammans med Bilbo Bagger, och Gandalf Grå, fortsätter sitt uppdrag att ta tillbaka deras hem Erebor, från Smaug. Bilbo handhåller en mystisk och magisk ring.

                             EN LÄNGE EFTERLÄNGTAD UPPFÖLJARE

Vi bemöter dvärgarna återigen. Legolas, dyker upp tillsammans med sin far Thrandruil  (Lee Pace), som dyker upp svagt i första filmen. Det är även en ny skogalv i Hobbit- familjen, Tauriel (Evangeline Lilly), sedan så har vi en pratande drake.

Det börjar med en tillbakablick, två stycken möter varandra innan vi ett år senare slängs in i handlingen och sällskapet blir jagad av orcher. Gruppen blir jagad in i en mörk skog och Gandalf drar ut på sitt lilla besynnerliga äventyr, men han är inte ensam.

READ ALSO:  Black Mirror: (2011-): Season 6 - Official Trailer

Från den mörka skogen där spindlar kravlar sig fram och genom mörkret och spinner sina blanka nät till Smaug’s ödemark, bemöts man av ett dynamisk filmäventyr av den Oscarbelönade Peter Jackson. Men det är så värt pengarna även om det är den djupa berättelsen, de mörka stunderna som regissören bjöd på med föregående trilogi, men det är en bra bit på vägen.

Skådespelarna som Martin Freeman, Richard Armitage och Ken Stott som spelar  viktiga roller i den här pågående trilogin, växer genom berättelsen. Karaktärerna växer allt eftersom vilket bidrar mycket till upplevelsen av filmerna. Miljöerna känns mer datoranimerat än tidigare, det är visserligen uppbyggda scenerier men det saknar en autentisk känsla, även om många scener har snygga scenografier. Kläderna är som vanligt handgjorda och detaljrika

READ ALSO:  The Idol (2023) - Official Trailer

Specialeffekterna kunde ha varit förbättrad. De kunde ha lagt ner mer tid på det, vissa scener syns tydligt hur de är gjort och vad baktanken var. I scenerna mellan Bard (Luke Evans) och dvärgarna står tillsammans är tydligt utpräglad vad gäller i redigering. Det är som om producenterna, har forcerat fram vissa delar av filmen, som ger ett abstrakt innehåll.

Smaug, är i större grad vad hela berättelsen handlar om och vad som skrivs i boken. Han har en viktig roll i den här berättelsen och har på ett förebådande sätt som blir inte så tilltalande. Det var en snygg och stilren design samt rösten funkar på honom, med tanke på att det är en barnberättelse. Hela avsnittet med Smaug, var något som var efterlängtad.

READ ALSO:  Bird Box Barcelona (2023) - Official Trailer #1

Överlag är den här filmen en riktigt bra äventyrsfilm som är djupare och mörkare än föregångaren, men som tappar tempot mot slutet.

Bara att vänta ett år till nästa gång Hobbiten dyker upp!

4

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
Don`t copy text!
%d bloggers like this: