HG2

Titel: The Hunger Games: Catching Fire

År: 2013

Genre:  Action, Sci-Fi, Äventyr

Längd: 146 min

Regissör: Francis Lawrence

Skådespelare:  Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth

imdb7,5/10

Katniss Everdeen och Peeta Mellark blir måltavlor för Capitol efter deras seger i den 74:e Hunger Games, som skapar ett uppror i distrikten av Panem.

       SAMMA STIL UR ETT NYTT PERSPEKTIV

Kritiskt, det är vad jag blir när en viss serie eller film- serie låter sig påverkas av framgången. Att låta det spegla i produktionen där skådespelarna och regissören påverkas.  Blir en filmserie eller en TV-serie populär och har en framgång märks det. Man tappar fokus. Detaljerna försvinner så småningom och historien kan bli platt och tråkig. Vissa serier lyckas rakt igenom utan att själva berättelsen blir påverkad.

READ ALSO:  Bird Box Barcelona (2023) - Official Trailer #1

Det skulle man kunna säga att den här filmen är – påverkad. Det är mycket som har hänt sedan premiären av första filmen. Skådisarna var duktig då men samma skådisar gjorde jobbet även den här gången. Tyvärr känns karaktärerna inte lika intressant. Det blir som en action film utan större budskap.

Vi kommer tillbaka till futuristiska Panem tillsammans med Katniss Everdeen och Peeta Mellark ännu en gång. Efter vinsten från förra året är det alla vinnare från Hungerpelen som deltar, den här gången. Alla har vunnit och nu är det dags igen. Det är eliten som är inblandad nu. Historien känns som en upprepning av förra spelarna och av någon besynnerlig anledning är det samma tema i filmen från första. Det är visserligen mer intensivare och nyare karaktärer men det blir mer och mer likt en Hollywoodfilm. Miljöerna är nya, det är en ny arena och det tar faktiskt ett tag innan action – delen, de mest intensivaste scenerna, börjar och fångar tittaren.

READ ALSO:  Narvik (2023)

Det som är positivt med den här är att skådespelarna är bättre, dem är mer säkra in sina roller, men tyvärr är det mer eller mindre en upprepning från föregående film. Förhoppningsvis är tredje och fjärde delarna mer lyckad än den här påskyndade uppföljare.

20130612-181253.jpg

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
Don`t copy text!
%d bloggers like this: