De Hänsynslösa (1992)

Titel: The Reservoir Dogs

År: 1992

Genre: Thriller, Kriminalare

Längd:  99 min

Regissör: Quentin Tarantino

Skådespelare: Harvey Keitel, Tim Roth, Michael Madsen

imdb_46x228.4/10

Den åldrande maffiabossen Joe Cabot har handplockat sex förbrytare utan tidigare koppling till varandra och gett dem i uppdrag att råna en juvelerare i en sömnig förort till Los Angeles.

EN VÄRDIG REGIDEBUT

Under kodnamnen Mr. White, Mr. Orange, Mr. Blue, Mr. Blonde, Mr. Brown och Mr. Pink genomför de kuppen, men polisen kommer omedelbart till skådeplatsen och alla slipper inte helskinnat undan. I en övergiven lagerbyggnad samlas de sedan en efter en, och efterhand växer misstanken om att de har blivit utsatta för en komplott. Men vem är förrädaren, vem tillkallade polisen och var är Joe Cabot?

READ ALSO:  Transformers: Rise of the Beasts (2023) - Official Final Trailer

Det är en enkel, egentligen utan tvekan en simpel handling  men när det är duktiga skådisar blir det livfullt, spännande och dramatiskt.

Jag var lite skeptiskt till den här filmen i början, men när handlingen utvecklades och tillbakablickar förklarade den till den dramatiska början, fann jag lite tycke för den här filmen. Skådisar som Tim Roth, Steve Buscemi och Michael Madsen gör alla värdiga insatser, likväl resten av medverkande för filmen.

Musiken är komiskt inlagd och under en sekvens är Björn Skifs – I got an Feeling, med men det är bara under en kort sekvens. Den är rå men har en svart komisk underton som funkar till det brutala. Många svordomar används och det har blivit som Tarantinos grej till sin regi – svordomar och rejält med våld.

READ ALSO:  Shazam!: Fury of the Gods (2023)

Det här är en klassiker, oavsett vad man anser om den. Den är simpel, enkel och känns på många sätt naturlig beroende vad man har för tycke för sådana här typer av filmer. Men jag tyckte om den, även om den kan kännas lite förutsägbar.

betyg 4 av 5

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
Don`t copy text!
%d bloggers like this: