The Secret Life of Walter Mitty (2013)

The Secret Life of Walter Mitty (2013)

Titel: The Secret Life of Walter Mitty

År: 2013

Genre: Äventyr , Drama , Komedi

Längd:  114 min

Regissör:  Ben Stiller

Skådespelare: Ben Stiller, Kristen Wiig, Sean Penn

imdb_46x227.7/10

Walter Mitty är en dagdrömmare som har för vana att försvinna in i en värld av fantasier fyllda med hjältedåd, romantik och action. När hans jobb hotas ger han sig iväg på ett äventyr som överträffar alla hans vildaste fantasier.

EN BESVIKELSE AV EGEN PRODUKTION

Ben Stiller, kanske en av Hollywoods säregna komiker och skådespelare, tar sig an rollen  som dagdrömmaren Walter Mitty. Han regisserar, agerar och producerar vilket känns på många sätt ett destruktivt projekt när det gäller sådana här typer av filmproduktioner.

READ ALSO:  Ant-Man And The Wasp: Quantumania (2023) - Official Featurette: Enter the Quantum Realm

Filmen är baserad på en gammal kort roman, om dagdrömmaren Walter som får sparken och ger sig ut på en äventyrsresa, som inkluderar skateboardar, Islands vulkaner och action i alla ära.

Ben Stiller, en komplex skådis och fungerar hyfsat bra till den här filmen, men gör ingen direkt bravur insats. Den är relativ enkel och modern på sitt eget vis. Kristen Wiig spelar kvinnliga huvudrollen, Cheryl, som Walter har en förälskelse hos. Även Sean Penn dyker upp som Sean, som filmen i stora drag handlar om, och gör en helt okej insats även om hans roll inte passade hans personlighet.

Det här är en snygg film, det är vackra miljöer och det stilistiska bilder som gör att delar av Walters äventyrs blir stundtals realistiskt. Den komponerade musiken passar till filmens anda.

READ ALSO:  To Leslie (2022)

3

Don`t copy text!
%d bloggers like this: