The Wolf of Wall Street (2013)

(Last Updated On: January 9, 2016)

the wolf of wall street (2013)

Titel: The Wolf of Wall Street

År: 2013

Genre: Biografisk, Kriminalare, Drama

Längd:  164 min

Regissör:  Martin Scorsese

Skådespelare:  Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Jon Favreau

imdb_46x228.7/10

När börsmäklaren Jordan Belfort förlorar sitt jobb på Wall Street efter svarta måndagen startar han mäklarfirman Stratton Oakmont. Han tjänar en stor förmögenhet på nolltid och går från den amerikanska drömmen till den ohejdade girigheten. Belforts värld består därmed av lyx, sex och hårt partajande, men även droger, värdepappersbedrägerier och korruption. Och det blir värre för Belfort när FBI börja snoka.

UNDERHÅLLNINGEN SOM SLÅR DIG PÅ FINGRARNA

506 “FUCK”, flertalet sexscener, nakna scener, en del knullande, droger som tas oftast och en rejäl dos av komik, är det som bjuds i Scorsese’s senaste “The Wolf of Wall Street”.

Jordan Belfast(Leonardo DiCaprio) fullständigt briljerar i den här cirka 180 minuter långa drama- kriminalaren med regi av Martin Scorsese. Vid sidan har han Donnie (Jonah Hill), sedan ser vi Kyle Chandler som FBI- agenten, Matthew Mcconaughey dyker upp som Mark Hanna – som bjuder in Jordan i hela karusellen av korruption, droger och kriminalitet som kommer djupare in i filmen. Det är en riktig karusell. Den är tre timmar lång, längre än bioversionen av första Sagan om Ringen, men kortare än Titanic.

Jordan tar Wall Street med storm under de sena 1980-talet och i början av 90-talet där han och hans grupp bygger upp Stratton Oakmont  och blir senare en viktig aktör på börsmäklare där han och Donnie Azoff, baserad på Danny Porush.

Under tiden allt festande, drickande, knarkande och knullande  dyker FBI- agenten upp ungefär vid halva speltiden och det blir en djupare handling, mer allvarliga händelser sker, men det är känns att det är bara på ytan och att det kommer att ta slut någon gång. Brad Bodnick (Jon Bernthal, känd från The Walking Dead) är också med på ett hörn.

Martin Scorsese levererar och bevisar för de stora kritikerna varför han är den rättmätige regissören som ska regissera en sådan här film. Den har den drama man söker efter, den komiska sidan man vill åt och den mörka sidan man längtar efter.

Riktigt bra handling som är verklighetsbaserad men som bevisar hur fort det kan sluta om det går fort. Bra musik och ett tempo som håller den intressanta handlingen hela vägen ut. På vissa ställen påminde den om Catch Me if you Can,  men den här har mycket mörkare, allvarligare ton.

Jag hoppas verkligen att DiCaprio får sin efterlängtade Oscar, så han kan slå även 12 Years a Slave på fingrarna för den här håller hög kvalité

           Det är en lång film, onödigt lång film som aldrig blir tråkig.

betyg 4 av 5

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 

Profile

Marcus J. Ström
Marcus J. Ström
Marcus Ström | Journalist/writer and Chief Editor.


Mackansfilm@gmail.com
Liked it? Take a second to support Marcus J. Ström on Patreon!
Was this article helpful?
YesNo
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: