Dallas Buyers Club (2013)

dallas buyers club

År: 2013

Genre:  Drama, Biografi, History

Längd: 113 min

Regissör:  Jean-Marc Vallée

Skådespelare: Matthew McConaughey, Jared Leto, Jennifer Garner

Året är 1986 i Dallas. Ron Woodroof (Matthew McConaughey) är en narkoman som får besked att han endast har 30 dagar kvar att leva, efter att diagoniserats med HIV.

ÅRETS MEST VIKTIGASTE FILM

Vi möter starka personligheter i den här filmen som utspelar sig på 1980-talet. Med Matthew McConaughey som huvudroll och Jared Leto som birollen var det bara ett faktum att båda skulle vinna varsin Oscar för sina prestationer, i alla fall Jared som dominerade i den här biografiska dramat.

För att kunna hålla sig levande börjar Ron smuggla in antivirala medel, inklusive bromsmediciner från hela världen, men som fortfarande är olagliga i USA. Så småningom får andra AIDS-drabbade patienter reda på det och börjar gå till hans läkarbehandlingar; följden blir att de slutar gå till sjukhus, besöka läkare och ta AZT.

READ ALSO:  Succession (2018-): Season 4 - Official Teaser Trailer #2

Ron tar hjälp av läkaren, Eve Saks (Jennifer Garner) och en nära patient, Rayon (Jared Leto) för att grunda Dallas Buyers Club, en underjordiska klubb som börjar smuggla in och distribuera bromsmediciner för att behandla klubbens medlemmar. När andra klubbar runt om landet börjar öka med mer anhängare dag efter dag får de Food and Drug Administration (FDA) och andra farmaceutiska företags uppmärksamhet, något som leder till att alla misstankar pekas mot Ron.

Som tidigare nämnd så är det här verkligen Jareds film, han förtjänar sin Oscar för sin tolkning till  prostituerade Rayon. Den emotionella och inlevelsen ha bidrog med stärkte verkligen den här filmen.

READ ALSO:  The Boogeyman (2023) - Official Trailer #1

Matthew (Ron), den som det handlar om, gör en stark prestation och agerar lika bra som alltid även om det inte riktigt är en favorit. Han kommer garanterat att fler priser i samma kategori.

Dallas Buyers Club är autentisk, äkta film, då  cast och crew för filmen gör sitt jobb. Det är en film baserad på sann historia. Ron och Rayon är intressanta karaktärer som bara inte är inspirerande utan också human.

Brister finns att nämna men det är enkel att bortse då skådespelarinsatserna var oförglömliga.

20130713-224043.jpg

Don`t copy text!
%d bloggers like this: