aliens 86

Titel: Aliens

År:  1986

Genre: Action, Äventyr, Sci-Fi

Längd: 137 min

Regissör:  James Cameron

Skådespelare:  Sigourney WeaverMichael BiehnCarrie Henn

imdb_46x22 8.5/10

 

Ellen Ripley (Sigourney Weaver), den enda överlevande besättningsmedlemmen från Alien, återfinns efter 57 år på drift i räddningskapseln Narcissus. Den stora koncernen som hon arbetade för, Weyland-Yutani, har ingen förståelse för hennes historier om rymdmonster och ser henne som ansvarig för förstörandet av malmfraktaren Nostromo.

SÄMRE ÄN FÖRVÄNTAT

Ridley Scott gjorde mästerverket Alien 1979, några år senare var det James Cameron som ville göra samma sak och sedan blev det David Fincher för den tredje fimen i quadralogin. Vid det här laget är alla tre kända för sina egna produktioner. Perfektionist när det gäller filmproduktion och det har Cameron bevisat otaliga gånger.

READ ALSO:  Chimp Empire (2023) - Official Trailer

Den här filmen är inget undantag på den fronten. Även om jag tyckte att slutet av Alien från 1979 är tillräckligt underhållande och spännande ända till slutet. Att Ian Holm (Känd för att spela den äldre Bilbo) är det kul att se honom spela den mystiske och arrogante androiden Ash och i den här filmen dyker androiden Bishop upp. Kort sagt så åker Ripley (Weaver) ut till annan planet med ett gäng marinkårssoldater, efter hon har vaknat ur 57-årig sömn, och försöker att hitta en anledning till att förinta monstren som finns och skydda sina närmaste

Filmen håller inte samma kvalité’ som Scott´s film där denna typ av monster film var nytänkande och genuin  men i den här blir det lite för mycket av det. Man vet hur det kommer att sluta även om det är en helt annan väg dit.  Den känns tråkig på många ställen och det finns inte inget driv som styr storyn framåt med oväntade händelser. Den har ett långsammare tempo än föregående film vilket gör att man snabbt tappar fokuset.

READ ALSO:  The Amazing Story Behind Netflix Docuseries 'Chimp Empire'

Miljön, musiken och klädseln känns autentiska till berättelsen. Den visuella delen är klart förbättrad än originalfilmen vilket ett ökat djup för den obehagliga atmosfären som är tanken för produktionen.

Hur miljön och attityden i vissa scener både bland objekt och karaktärer kan det dras parallella händelser till Camerons senare film “Avatar”.

James Camerons “Aliens” blev Oscarsbelönad 2 gånger för bästa Ljudeffekter och visuella effekter.

Underhållande men inte ens i närheten av originalfilmen men vad mer kan man förvänta sig av en uppföljare?

3

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support.
READ ALSO:  Renfield (2023) - Official Final Trailer
Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
%d bloggers like this: