Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Advertisements

Latest news

Trailers

Column

Breaking Bad (2008-2013)

(Last Updated On: January 22, 2018)

Breaking Bad (2008-2013)
Titel: 
Breaking Bad

År: 2008-2013

Genre: Drama |Kriminalare | Thriller |

Antal säsonger: 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Längd:  ca 45 min/ Avsnitt

Skapare: Vince Gilligan

Skådespelare: Bryan CranstonAaron PaulAnna Gunn

imdb_46x22   9.5/10

Serien handlar om Walter White (Bryan Cranston), en alldaglig high school-kemilärare i 50-årsåldern som för att dryga ut hushållskassan extraknäcker på en biltvätt. Han lever ett stillsamt liv, i ett oengagerat äktenskap med sin gravida och för tillfället arbetslösa fru Skyler (Anna Gunn) och deras tonårige son Walter Jr. (RJ Mitte), som lider av en lätt CP-skada.

FULLÄNDAD PERFEKTION

Vid den här tiden för ett år sedan (2013) väntade man spänt på de nya avsnitten från den här serien. Varje avsnitt, höjde nivå till nästa i femte och sista säsongen slutskede. Själv var jag bara med från fjärde till femte säsongen men har sett denna fantastiska serie flertal gånger och lär göra om det igen. Sedan, för er som inte har serien på DVD eller Blu-ray, så finns hela serien på Netflix.

När Walter blir diagnostiserad med allvarlig lungcancer bestämmer han sig för att slå sig in på den brottsliga banan. Tillsammans med sin tidigare elev Jesse Pinkman (Aaron Paul) börjar han koka en sällsynt potent typ av metamfetamin för att kunna lämna ett sparkapital efter sig till sin familj vid sin stundande död.

READ ALSO:  Matrix 4 Is Officially In Works – Key Cast Returns To The Franchise

Det smarta med detta drama är att man vet att Walter kommer att dö någon gång under säsongen. Men inte hur eller när – för både cancern och den kriminella banan som Walter och Jesse går in på kan leda till ett abrupt slut.

Breaking Bad kan jämföras med en spiral – kompanjonerna Pinkman och White börjar koka om igen ungefär minst en gång per säsong men för varje nytt år och säsong så blir det större och omfattande konsekvenser för de olagliga handlingar de utför.

Alla säsonger är viktiga och har en stor betydelse för karaktärerna i huvudstoryn men vissa avsnitt kan kännas långtråkiga eller besvärliga, men tycker man om karaktärernas karisma så kan man nog lätt bortse det.

READ ALSO:  Zeroville (2019) - Offical Trailer

Karaktärernas utveckling och manusets är den här härliga seriens starka sida och Bryan Cranston och Aaron Paul samspel är något för alla att beundra. För det är en lättsam serie även om det sker väldigt grova och hemska saker, så finns en viss komisk och ironi som följs genom serien. Sedan får man inte glömma Dean Norris som Hank Schrader…

Denna serie är utnämnd och prisad mer än någon annan serie. Den är idag beräknad att vara den bästa drama-kriminalserie på väldigt lång tid.

Betyg 5 av 5

Profile

Marcus Ström
Marcus Ström
Marcus Ström | Journalist/writer and Chief Editor.


Mackansfilm@gmail.com
Advertisements
WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: