How I Met Your Mother (2005-2014)

How I Met Your Mother

Titel: How I Met Your Mother

År: 2005-2014

Genre: Drama | Komedi | Romantik |

Längd:  ca 22 min/ Avsnitt

Skapare:  Carter BaysCraig Thomas

Skådespelare:  Josh RadnorJason SegelCobie Smulders, Alyson Hannigan, Neil Patrick Harris

Serien handlar om Ted Mosby som berättar för sin son och dotter om händelserna som ledde till hur han träffade deras mamma. Teds berättelse börjar med när hans bästa kompis, Marshall Eriksen, avslöjar att han tänker fria till sin flickvän, Lily Aldrin. Just i det ögonblicket slår det Ted att han måste sätta fart om han också vill finna den rätta. Hans vän, Barney Stinson, hjälper honom med denna stora uppgift. Barney har dock en del ovanliga åsikter och förslag om hur man träffar tjejer. När Ted möter Robin Scherbatsky är han säker på att det är kärlek vid första ögonkastet och att hon är hans framtida livspartner. Men livet är inte alltid så lätt…

READ ALSO:  The Last of Us (2023-) - Preview: Episode 5

EN VÄLGJORD NYTÄNKANDE SERIE

I modern tid är How I Met Your Mother  den serie som har satt spår hos tittaren och förändrat vardagen mer än andra serier. Att det skulle ta nio år innan man äntligen fick se vem som dolde sig bakom det gula paraplyet och bli Ted Mosbys trolovande har länge spekulerats kring den här serien. Även om den har blivit en av de mer populäraste serierna och en milstolpe för amerikansk sit-com så har den här underbara serien onödiga delar man helst vill slippa.

Precis som de flesta romantiska situationskomedier så är det ett kärlekspar i fokus som med jämna  mellanrum där de gör slut och blir ihop , för att hålla tittarna i styr.Här är det däremot ett par som håller ihop under seriens gång medan två män bråkar om samma kvinna i gruppen.Den har  många parallella kopplingar till den äldre serien Vänner, så går den här på djupet på relationsproblemen med analytiska diskussioner. 

READ ALSO:  To Leslie (2022)

Det är  en av de mer realistiska serie och det är säkert en grund till dess framgång och den behandlar dessa situationer i vardag som gör att tittaren kan på ett eller annat sätt relatera till det. Något som är unik med denna serie är alla dessa tillbakablickar som är nästan lika avancerad som filmen Inception men det görs på ett snyggt, glamoröst sätt och med en lättförståelig metod.

Denna serie har fått omvärlden att tänka om, när det gäller gyllene regler och koder, vardagsproblem och dejting. Sedan har How I Met Your Mother en helt annan underton och budskap när gäller livets frågor vilket ger serien en kvalitetsstämpel och ett djup. Även om den kan vara en del ensidig, har sex, sju säsonger av nio bjudit på minnesvärd underhållning som förändrar.

READ ALSO:  The Mandalorian (2019-): Season 3 - Official Featurette: Phenomenon

När det gäller moderna serier så är den här serien förstahandsvalet där humor och dramatiska stunder matchar varandra till hundra procent.

Tidigare publicerat: 27 juni 2014

Don`t copy text!
%d bloggers like this: