Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Advertisements

The Grand Budapest Hotel (2014)

(Last Updated On: January 9, 2016)


TheGrandBudapestHotel 2014

Titel: The Grand Budapest Hotel

År: 2014

Genre: Drama, Komedi

Längd: 100 min

Regissör:  Wes Anderson

Skådespelare:  Ralph Fiennes, Tilda Swinton, Adrien Brody

imdb_46x228.3/10

Gustave H är en omtalad concierge på ett välkänt hotell i Europa under mellankrigsåren. Zero Moustafa är hisspojken som blev Gustave Hs närmaste vän. Deras fantastiska äventyr innehåller en stöld och ett återbringande av en ovärderlig renässansmålning, en otäck familjefejd över en enorm förmögenhet samt en ljuvligt sockersöt kärlekshistoria. Samtidigt genomgår hela den europeiska kontinenten en dramatisk förändring och så även The Grand Budapest Hotel.

ÖVERSKATTAD MED EN SÄREGEN HISTORIA

Alla regissörer har sin egen stil.

Peter Jackson har den överflödiga fantasygenren, Spielberg har det realistiska delen när det gäller sci-fi, thrillers,drama eller äventyr och Lars von Trier satsar på provoccerande filmer. Men kritiker är nog oftast eniga om när det gäller Wes Anderson – mannen bakom den här filmen. Antigen avskyr man hans berättarteknik eller så älskar man det. Jag finner inget större intresse för herr Andersons filmer, men det var inte för hans namn jag valde att se den.

READ ALSO:  Klaus (2019) - Official Trailer

Den har nått stora framgångar, det kan vara för det är en snyggt filmat men mest troligt är att det den välkända ensemblen av skådespelare från olika länder exempelvis- Ralph Fiennes, Tilda Swinton och Adrien Brody. Sedan ser vi Willem Dafoe, Owen Wilson, Jude Law, Edward Norton med flera.

När Gustave (R.Fiennes) får reda på Madame D. (Tilda Swinton) har dött tvekar han inte att åka till begravningen i Lutz för att ta ett sista farväl men under vägen dit stöter han på Chefen för militärpolisen, Henckels (Edward Norton) men kommer undan utan större problem. Väl framme på begravningen, visar det sig att Madame D. har efterlämnat arvet till Gustave H. vilket skapar osämja.

READ ALSO:  The Laundromat (2019) - Official Trailer #2

Under resande fot blir då Gustave och hans lobbypojke Zero, jagad av militären för mordet på den avlidne rika änkan. Gustave hinner hamna i fängelse under europas krigstid och Zero skapar en kärleksrelation med flickan Agatha (Saoirse Ronan).

På många sätt är den speciell då den berättas av en författare, som i sin tur får berättelsen förklarad av den vuxne Zero. Och med ett snabbt tempo, kvicka repliker och klyschiga händelser blir den här uppenbara framgångssaga bara en medioker dramakomedi som inte verkligen inte lever upp till förväntningarna.

Efter många seriösa roller var det lite oväntat att se Ralph Fiennes i en komisk roll. Trots en otrolig stjärnmärkt rollista så var det ändå Ralph som tog plats i rampljuset. Han är dock ingen komiker, ingen av de större rollinnehavarna  är det, så lyckades han ändå underhålla.

READ ALSO:  Lady and the Tramp (2019) - Official Trailer #2

Förutom Fiennes mer än godkända insats så finns det ingenting mer att lyfta i den här filmen. Den är däremot snyggt filmad och känns billig när det gäller effekter och storymässig vilket sänker betyget.

Den har ett par krystade komiska stunder men inget som imponerar…

Betyg 3 av 5

Profile

Marcus Ström
Marcus Ström
Marcus Ström | Journalist/writer and Chief Editor.


Mackansfilm@gmail.com
Advertisements
WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error

Enjoy this NEWS website? Please spread the word :)

Follow US on Instagram
RSS feed
mackansfilm@gmail.com
Follow US on Facebook
Follow US on Facebook
Subscribe on Mackans Film
Subscribe on Mackans Film