Friends S01

Titel: Friends

År: 1994-2014

Genre: Drama | Komedi | Romantik |

Längd:  ca 22 min/ Avsnitt

Skapare:  David CraneMarta Kauffman

Skådespelare:  Jennifer Aniston, Courtney Cox, Lisa Kudrow , Matt LeBlanc , Matthew Perry , David Schwimmer

imdb_46x229.0/10

Vänner utspelar sig i 1990-talets New York City och i stadsdelen Greenwich Village. Serien skapades av David Crane som sedan skrev serien tillsammans med Norman Lear och Marta Kauffman. Serien handlar om sex personer, den bortskämda och modeintresserade Rachel Green, den pedantiska kocken Monica Geller, den sarkastiske lustigkurren Chandler Bing, tjejmagneten och skådespelaren Joey Tribbiani, den snälle paleontologen Ross Geller och den positiva massören och låtskrivaren Phoebe Buffay.

DOMINERANDE OCH HÖGKLASSIG SIT-COM

Tio säsonger, sex vänner och en hög dominans när det gäller av sit-com. När man ska välja den bästa komediserie med studiopublik kan det i dagsläget vara svårt men det är svårt att glömma hur denna serie om vardagssituationer är en av de mest populäraste tv-serierna genom tiderna vilket talar sitt tydliga språk.

READ ALSO:  Jack Ryan (2018-2023): Season 4 - Official Trailer

Under seriens gång utvecklas till karaktärerna på ett tydligare sätt för varje säsong. Relationerna och bakgrunderna till deras förflutna blir mer av en kännedom. Vi hinner träffa Phoebes tvillingsyster, Chandlers transvestit och kända mamma, syskonen Monica och Ross föräldrar som syns ofta i serien, även Joeys systrar, agent och föräldrar är med och Rachel föräldrar hinner också med. Många av favoritskådespelare har gästspelat; Bruce Willis, Paul Rudd, Julia Roberts, Ellen Pompeo, Danny DeVito för att nämna några gästskådespelare.

Det händer något oftast något i varje avsnitt. TV-Serienbrukar dra ut på handling och har ofta “innehållslösa” avsnitt. Dock har vänner varit upp och ner när det gäller att hålla högt tempo och intressanta avsnitt. Mot slutet, ungefär 8,9,10 där varje avsnitt har komiken mer dämpad och det blir allt mer drama mellan karaktärerna, fungerar bättre men det blir lite väl mycket Hollywood.

READ ALSO:  The Idol (2023) - Official Trailer

En av de bästa egenskaperna med denna serie är att den är vardaglig, den är enkel att följa med i serien oavsett, vilket säsong man börjar med. Däremot håller första och andra säsongen sämre kvalité då det är i seriens “uppbyggnadsfas” även om dessa är likväl underhållande som tidigare.

Vänner behandlar de viktigaste situationer om vänskap, relationer och  underhållande  äventyr av tio säsonger.

Betyg 5 av 5

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support.
READ ALSO:  Black Mirror: (2011-): Season 6 - Official Trailer
Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
Don`t copy text!
%d bloggers like this: