Apornas planet: (r)Evolution (2011)

postr_l Titel: Rise of the Planet of the Apes

År: 2011

Genre: Action, Drama, Sci-Fic

Längd: 105 min

Regissör: Rupert Wyatt

Skådespelare: James Franco, Andy Serkis, Karin Konoval

imdb_46x227.6 /10

Dr. Will Rodman (James Franco) utvecklar ett läkemedelmot Alzheimers och testar det på apor. En av Rodmans test–apors, Caesar (Andy Serkis), hjärna börjar förändras på grund av läkemedlet så att hans intelligens ökar. Med tiden kommer detta läkemedel att användas på ett stort antal apor, vilket skapar ett krig mellan apor och människor om herraväldet över planeten.

STILREN, ACTIONLADDAD OCH TÄNKVÄRD

Hur långt ska forskningen gå tills aporna tar över planeten? Det är en av frågorna som ställs under filmen och vilka konsekvenser det kan ha. Hollywoods störste motion-capture skådis och säkerligen den mest kändaste Andy Serkis framträder i rollen som Apan Caesar och tas senare hand om av Will. Caesar växer upp hos Rodman och under ett test för att bota hans sjuka pappa, testar han det även på Caesar, vilket gör att hans intelligens ökar. Allt eftersom blir apan mer aggressiv vilket gör att han hamnar på ett djurhem  och relationen till Will blir allt värre.

READ ALSO:  Avatar: The Way of Water (2022) - Official Trailer #3

Det är ungefär tre år sedan den släpptes på biograferna och lever upp till en modern teknologi där varje apa är skapad i CGI och  är i alla fall mer övertygande i realismen  än de gamla Apornas Planet – filmerna från 1968 och framåt. Dock är storyn garanterat bättre i .

Gillar man Andy Serkis, som har medverkat i King Kong, Lord of the Rings, The Hobbit och TinTin, så kommer man gilla i alla fall hans karaktär, som utvecklas allt eftersom. Andy gör det bra med att bara av munrörelser och gestikulera sin roll genom filmen. Sedan ser vi också John Lithgow, Karin Konoval och Brian Cox.

READ ALSO:  An Update On Olan Rogers Upcoming Short

Dramat blir allt mer intensivare mot filmens slut och har dock ett nästan ett väntat slut med tanke på att en uppföljare kommer i år. Men trots den uppstigande action drama som regissören Wyatt bjuder på förändrar det inte läget  att det tyvärr blir en medioker film.

En bra början på en ny franschise…

Betyg 3 av 5

Don`t copy text!
%d bloggers like this: